Fico a veszélyesebb extrémista

2013. december 04. 18:22

Ha Kotleba szélsőséges, akkor Fico is az. Igaz, hogy kevésbé, viszont az országot jóval nagyobb mértékben veszélyezteti, mert övé a hatalom.

2013. december 04. 18:22
Gál Zsolt
Új Szó

„Hogy Kotleba szélsőséges, uszító, kisebbségellenes kijelentéseket tett? Na, ezért Ficónak sem kellett a szomszédba menni, de ha ez nem lenne elég, ott a volt koalíciós partnere, a Szlovák Nemzeti Párt, amely aztán cseppet sem fogta vissza magát, ha például a magyarokat vagy a cigányokat kellett gyalázni.

Objektíven nézve a dolgokat, nem látok nagyobb különbséget, csak annyit, hogy Kotleba esetében még frissebb a váltás a gárdista egyenruháról a zakóra, Fico viszont már jó rég (idejében) otthagyta a kommunisták süllyedő hajóját. A másik különbség már erősen hipotetikus. Ha Kotlebáék hatalomra kerülnének, az valószínűleg még nagyobb tragédia lenne Szlovákiának, gazdaságilag is, de főként a demokratikus rendszerre nézve.

Erre azonban kevés esély van. Fico viszont hatalmon van, és ezért aktuálisan ő jelenti a nagyobb veszélyt. Az államadósság megduplázása öt év alatt, a mindent elborító korrupció, a közpénzek maffiaszerű, szervezett szétlopása, a demokratikus rendszer aláásása a fékek és ellensúlyok rendszerének folyamatos leépítésével, mert minden közintézményt a saját engedelmes politikai jelöltjeikkel pakolnak tele – ez nem eléggé extrém? Csak azért, mert gyorsabban is távolodhatnánk a jogállamtól és közeledhetnénk az államcsődhöz?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2013. december 04. 20:46
Még egy veszély van: a pánszlávizmus leginkább a szlovákoknál gyökeresedett meg, adott esetben valamelyik párt kijátszhatja az oroszbarát kártyát.
mantelman
2013. december 04. 19:51
" ott a volt koalíciós partnere, a Szlovák Nemzeti Párt," *** Ficóval nem ígértették meg Izraelben, hogy szélsőségesekkel nem lép koalícióra. Miért csak a magyarok miatt ajvékolnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!