One does not simply buy CELOFÁN

2013. december 28. 14:17

Elmegyünk a celofánkóddal a vevőinformációs pulthoz, megvárjuk míg jön a főpénztáros, megmutatjuk neki a celofánkódunkat, ő pedig iktatja a kódot egy füzetbe, ezután eltűnik pár percre hátra.

2013. december 28. 14:17
Hernádi Levente
Látványpékség

„Még mindig Pápán vagyok, most celofánt akartunk venni a SPAR-ban. Kerestük a csomagolópapírok között, sehol semmi. Kérdezzük az eladót, hogy elkapkodták-e az ünnepek alatt, de kiderült, hogy a helyzet sokkal viccesebb. Mondom:

-Menjenek el a pénztárhoz, ott kérjenek egy kódot, aztán arra fogják kiadni majd a celofánt. 49 forint lesz.

WTF.

Megyünk a pénztárhoz, fizetünk, kérünk celofánkódot. A pénztáros telefonál a főpénztárosnak, hogy a vevő celofánt szeretne venni. Kap egy kódot a főpénztárostól, de ő maga nem adhatja ki a celofánt, azt csak a vevőinformációs pultnál adhatja ki a főpénztáros.

WHAT THE ACTUAL FUCK.

Elmegyünk a celofánkóddal a vevőinformációs pulthoz, megvárjuk míg jön a főpénztáros, megmutatjuk neki a celofánkódunkat, ő pedig iktatja a kódot egy füzetbe, ezután eltűnik pár percre hátra.

Itt már kezdtük köztörvényes bűnözőnek érezni magunkat.

Szóval még 1-2 perc várakozás, és kezünkbe került egy ív CELOFÁN. Csak ezután mertük megkérdezni a nőt, hogy ezt most így mégis miért.

A Válasz:

A Celofán átkerült a dohánytermék-kiegészítők közé, így csak trafikban árulható. A sparban volt/nincs nemzeti dohánybolt, szóval bolt nincs, de a termékei viszont nem kerülhetnek kereskedelmi forgalomba, ezért celofánt csak így, speciális könyveléssel, ellenőrzött körülmények között adhatnak ki.

Hát így. Remélem nem lesz bajunk belőle.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2013. december 29. 15:05
Aki hallott már olyat, hogy ügyvitelszervezés, annak nem olyan ismeretlen ez a dolog. lehetséges, hogy régen együtt árulták a dohánytermékekkel a celofánt, aztán besorolták a trafikos cuccok közé. De persze nem a törvények, hanem a Spar saját adminisztrációja. Vannak ilyen "elszervezések", de attól jó egy cég, ha az ilyen eseteket folyamatosan figyeli és beavatkozik, ha gáz van. Pl. egy ismerősöm kocsijában tönkrement egy alkatrész. erre eljöttek vagy öten a Toyota-központból, húsz oldalról lefényképezték, meg megvizsgálták. Nem az a baj, ha valami nem működik jól, hanem az, hogy ha leszarják, és 2 év múlva is így lesz. Egy nagyon jó példa: gépjármű-átírás. Az idősebbek tudják, hogy ez a rendőrségen(!) történt, és minimum balkáninak nevethetőek voltak a körülmények. 1 nap szabi, sorban állás, csókosok előre (puszi Katika) húsz forgalmival, csekkel el a postára (2 buszmegálló), újra sorban állás. Erre jött Pintér meg az okányiroda (még előző miniszterségekor), oszt megoldódott. Lehet, csak akarni kell.
gross
2013. december 28. 18:31
Lehet, hogy a Spar központja nézett el valamit. Vagy, mint egyes súlyosan paranoid kommentelők feltételezik, egy a Nemzeti Együttműködés Rendszerét érő újabb aljas támadásról van szó, egy blogger egyszerűen kitalált egy történetet, amellyel döntő csapást akart mérni a Fidesz-kormányra. Még szerencse, hogy időben lelepleződtek.
kjkj945
2013. december 28. 15:15
A celofán egy cellulóz alapanyagú, vékony, átlátszó (műanyagfóliához hasonló kinézetű) anyag. Szárazon nem engedi át a levegőt, a vízpárát, kissé merev állagú. Nedvesen könnyen hajlítható. Régebben előszeretettel használták befőttes üvegek lezárására. Megnedvesítve néhány rétegben a dunsztolásra szánt üveg száját betakarták, vékony zsinórral, vagy később gumigyűrűvel rögzítették. A szorosan rögzített, ép, a dunsztban hamarosan kiszáradó celofán légmentesen zárja a befőttet, átlátszó, kissé behúzódva az üveg nyílására feszül. A befőtt, lekvár stb. víztartalma csak évek alatt csökken valamelyest. A hőskorban dializáló membránnak is próbálták felhasználni. Esztétikus csomagolóanyag, kis tasakként, vagy virágokhoz. Bár az ún. celofán zacskók néha hasonló kinézetű műanyagból készülnek. És a papír írószerboltban ívben kapható S pár??? És sok ismerősöm még mindig használja pl. a csomagolásra, mielőtt a különböző élelszert a frigóba tenné!!
tunde04
2013. december 28. 15:01
"A Celofán átkerült a dohánytermék-kiegészítők közé, így csak trafikban árulható." ez hülye! de amint látom van aki beveszi ezt a marhaságot! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!