Putyinmenet

2014. január 24. 14:01

Óceánia mindig is Keletázsia ellen viselt háborút.

2014. január 24. 14:01
Timár Gábor
A KARD

„A Fidesztől és táborától láthattunk már gyökeres váltásokat, ez azonban még így is meghökkentő. Évtizedekig a politikai jobboldal nem magyarázandó axiómája volt, hogy az oroszokkal nem, hogy onnan csak a rossz jön, és Gyurcsány megpuccsol mindenkit egy velük kötött olajvezeték-megállapodással. És persze tudom én, még el is fogadom ha nagyon mondják, hogy a reálpolitika időnként a politikai vélemények 180 fokos fordulatát hozza. Az viszont meglep, hogy ezt a paradigmaváltást ennyire simán lenyelte a holdudvar. Mi több, alig egy héttel a "történelmi megegyezés" után úgy tűnik, hogy ez az irány evidencia. Hogy mostantól ez az evidencia, magyarázat nélkül. Óceánia Keletázsia ellen visel háborút: Óceánia mindig is Keletázsia ellen viselt háborút.

Megint túladagolás van az 1984-ből. »Megteremtjük az energetikai függetlenséget«? Tényleg? Azt úgy kell, hogy gázt csak az oroszoktól, olajat csak az oroszoktól vehessünk (mert az alternatív adriai utat kínáló INA-pakett is mintha kéne az oroszoknak), és áramot is csak az ő fűtőelemeikkel és az ő technológiai asszisztenciájukkal termelhessünk? És ha 30 év múlva az akkori magyar miniszterelnök bármilyen okból valami, az oroszoknak kevésbé tetsző lépést húzna? Korlátozza valami majd az akkori Putyint, hogy megemelje a gáz árát? Hogy fennakadás keletkezzen a fűtőelem-utánpótlásban, vagy épp csak a használtak átvételében? Megteremtjük a pénzügyi függetlenséget? Minimum 3000 milliárd újabb kölcsönnel, még nem ismert kamatra?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
predator
2014. január 24. 22:21
A fűtőelem nem földgáz,így akár 8-10 éves tartalék is képezhető belőle. Kicsit unalmas már ez. Mégis kivel kéne atomerőművet építtetni? A franciákkal,akik a paksi erőmű történetének legsúlyosabb eseményét okozták?
BőröndÖdön
2014. január 24. 20:44
Az agyhalottak hüségesen követik a nagyvezírt!
KannibálTatárÚr
2014. január 24. 20:14
"És ha 30 év múlva az akkori magyar miniszterelnök bármilyen okból valami, az oroszoknak kevésbé tetsző lépést húzna?" Sokkal rosszabb a zsidóktól függni, mint az oroszoktól. A kisebb rosszat választjuk.
Radikalis
2014. január 24. 17:56
Tudjátok, Magyarország egyelőre sem nem gazdasági , sem nem politikai tényező , így jelenleg nem tudjuk kikerülni Oroszországot gazdasági téren sem, és , ha úgysem tudjuk kikerülni , ahogy Németország stb sem, inkább kössünk szerződést velük. Bizony , ilyen a politika , az egyik nap támadják , amit 3nap múlva támogatnak. Ez baloldalon ugyanúgy történik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!