„Nem elég korszakváltónak lenni, annak is kell látszani”

2014. február 13. 08:33

Ezek után iszonyú nehéz lesz meggyőzni a közvéleményt arról, hogy kormányra kerülésük esetén valóban korszakváltás kezdődik. Interjú.

2014. február 13. 08:33
Kuncze Gábor
hvg.hu

hvg.hu: Most milyen érzés egy olyan összefogás részének lenni, melyben ott ülnek a régi ügyekkel terhelt szocialisták, a Simon Gáborok?

K. G.: Kívülről nézve azt tudom mondani, hogy ez a Simon-ügy nagyon kellemetlen. Szégyenteljes azzal együtt, hogy három nap alatt döntés született az ügyében és eltávolították a pártból. Persze az tisztázhatja majd a szocialista pártot, ha a rendőrség, ügyészség megállapítja, honnan származik a pénz. Azért is probléma ez, mert Mesterházy Attila a fiatalítással, a korszakváltással kampányol és sokat is tett ennek érdekében. Csak nem elég korszakváltónak lenni, annak is kell látszani. Ezek után iszonyú nehéz lesz meggyőzni a közvéleményt arról, hogy kormányra kerülésük esetén valóban korszakváltás kezdődik. Pedig ez az MSZP nem hasonlít a régi MSZP-re, de a mostani Fideszre sem. Mert a kormánypártban meg sem rezdülnek eközben attól, hogy kiderül, 50 milliárd forintot tömködtek a saját zsebükbe. Nincs szégyenérzetük, nincsenek gátlások, nincs lelkiismeret.

hvg.hu: Furcsa, hogy a korszakváltás ígéretét kéri számon az MSZP-n, miközben ön a rendszerváltás óta tartó korszak egyik emblematikus szereplője, ráadásul az Összefogás listáján számos más, az előző korszakhoz kötődő politikus is helyet kapott.

K. G.: Ne mondják már, hogy a Fidesz listáján szereplő Orbán Viktor vagy Kövér László korszakváltó. Innen nézve Mesterházy vagy akár Gyurcsány is új szereplő, legalábbis jóval később kapcsolódtak be a rendszerváltás utáni politikába, mint a Fidesz miniszterelnök-jelöltje.

hvg.hu: Nem is a Fidesz kampányol korszakváltással.

K. G.: Még az is lehet, hogy a baloldal szavazói sem akarnak ilyen értelemben személyi változásokat. Ezt a dolgot a Fidesz kommunikációs szakemberei szokták számon kérni az ellenzéken. Ha az ő szavazóiknak bajuk van Bajnaival, Gyurcsánnyal vagy akár velem, azt megértem. Nekem nincsen semmi bajon azzal, hogy Orbán mióta van a politikában, csak nem vagyok a szavazójuk. De ettől még nem érzek késztetést arra, hogy a gyűléseikre járjak, beszóljak nekik, nem öltözöm be bohócnak, mert van normális ruhám. Szóval nehogy már a Fidesz kommunikációs stratégiája határozza meg, mit gondol magáról a demokratikus ellenzék.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2014. február 13. 11:35
Korszakváltó? Francokat! Miután annyit emelgette a magasba a LOP STOP táblát, hogy reumás lett a válla, elment a dokihoz és azt mondta:Itt előttem készítse e a kanalas orvosságot és kóstolja is meg! ÉN SENKITŐL SEM FOGADOK EL TABLETTÁT!-legfeljebb, ha én gyúrom össze! mert ki tudja melyikben van KCN? (kálum cianid,vagy közismerten ciánkáli) Hogy a belügyérséged alatt azt üzented Ausztráliába, mely szerint az ÁVH nem alkalmazott testi kényszert. (Csak kínzást) Knbcze papa- kicsengettek! Tűnj a sunyiba!
KannibálTatárÚr
2014. február 13. 11:09
"Ne mondják már, hogy a Fidesz listáján szereplő Orbán Viktor vagy Kövér László korszakváltó." A keleti nyitás, az EU kiszolgálásának csökkenő irányzata, az IMF kiebrudalása, Mo. érdekeinek felértékelése az EU-s érdekekkel szemben, az új alkotmmány nem arról tanuskodnak, hogy maradt a régi rend. Nyugati barátaid sem hiszik el neked, hogy Orbán nem változtatott. Ezért segítenek nektek kritizálni, gáncsolni a változásokat.
hátakkor
2014. február 13. 11:01
Szigetszentmiklós ébresztő!
dick52
2014. február 13. 10:58
Hé lopós, hol a pénz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!