Ami az elemzők elemzéseiből kimaradt

2014. február 22. 17:33

A szereposztást a hazugság leleplezésére a történelmi közelmúlt kódolta, ennek a rendszernek a valóság elfedését szolgáló manipulációs gépezete változatlanul Gyurcsányra és őszödi beszédre van fixálódva.

2014. február 22. 17:33
Lánczos Vera
Galamus

„Mára már számos komoly politikai elemzés született, könyvek is szólnak arról, hogy mi a természete a Fidesz hatalomgyakorlásának, az általa felépített hatalmi gépezetnek és gazdasági birodalomnak, de ezek az ismeretek nem érik el a hétköznapi emberek tömegeit. Nem képesek azt a szerepet betölteni, amelyet csak a politika tölthet be. Ezek a felismerések politikai erőt csak akkor generálnak, ha a politika nyelvén, a politikusok és politika közvetítésével el is jutnak az emberekhez.


Magyarországon történelmileg úgy alakult a helyzet, hogy a manipuláció egy olyan politikai eseményt – az őszödi beszédet – használta a valóság és a hazugság felcserélésre, amely politika és valóság viszonyát korábban nem jellemző őszinteséggel kezelte. Paradoxon ez, és éppen ezért a lényeget jellemzi.

Ha mindezekből indulunk ki, akkor másképpen kell látnunk Orbán és Gyurcsány évértékelő beszédét most, a 2014-es választás előtt. Itt az Orbán által pörére csupaszított alapkérdésről van szó. Arról, hogy ki hazudott és a ki a hazug. Arról, hogy az ország felébred-e a pszichózisból. Nincs jelentősége, hogy kinek mi a státusa az ellenzéken belül, és nincs köze ahhoz, hogy ki milyen szerepet vállal a jövőben. A szereposztást a hazugság leleplezésére a történelemi közelmúlt kódolta, ennek a rendszernek a valóság elfedését szolgáló manipulációs gépezete változatlanul Gyurcsányra és őszödi beszédre van fixálódva.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Negue
2014. február 23. 19:03
Ismét, tovább lapozunk....
catalina9
2014. február 23. 10:47
Szabad észrevenni, hogy a mostani öszödi akció éppenséggel Mesterházynak nyújtott segítség. Ő ugyanis annyira magára húzta Gyurcsányt, hogy Gyurcsány már a hátán lépdel felfelé. Ráadásul beütött a Simon ügy is, amit Gyurcsány sunyin felszínen tart. Ezt a súlyt próbálta tehermentesíteni az őszödi ügy. Talán ebből már Mesterházy is észreveszi, hogy ki a fő ellenfele. Nem a fidesz!!!
catalina9
2014. február 23. 10:28
Ezt a homályos, belterjes ballib dumát..
qccqccqcc
2014. február 23. 10:11
Jaj hol voltál ennyi ideig hülypics, hogy hála istennek nem láttalak?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!