Rajtunk csak az agykutatás segíthet

2014. február 28. 14:41

A széljobb és a baloldal összeért, minden a helyére került.

2014. február 28. 14:41
Piréz Róbert
Tutiblog

Kicsit olyan az egész, mintha Medgyessy-Kovácslaca párosvirsli elásott volna egy időkapszulát valahol a borsodi végeken, amit most Vonagabi kilapátolt. Ha az Összefogás nem jött be, mert egymás szavazóit ijesztik el a vállalhatatlannál is vállalhatatlanabb arcokkal, akkor ezt a Jobbik saját hatáskörben próbálja megoldani. A Jobbik nem csak anti-establishment párt (volt) elvileg, hanem valódi »korszakváltásra« is készültek. Nem az »elmúltnyolcévvel« és nem is az »elmúltnégyévvel«, hanem az »elmúlthuszonötévvel« szemben határozták meg magukat, és ennek az »elmúlthuszonötévnek« bizony a szerves része volt a felelőtlen szociális ígérgetésekkel megszerzett nyomorszavazat.

Az élet rendje, vagy másik politológiai közhely, hogy a radikális mondanivalóval parlamenti mandátumot nyert formációk egy ciklus alatt »háziasodnak« és a szélsőséges szólamok elhagyásában látják a további növekedési potenciált. Ezt a tételt a Jobbik rendesen kimaxolta. Nem pusztán a radikalizmusból vettek vissza, a legízléstelenebb tuggyikkikezésből, vagy a cigányozásból, hanem lazán átsétáltak az MSZP felségterületének számító szociális demagógiába, a lejárt szavatosságú száraztészták és a fedezet nélküli minden jobb lesz mindenkinek világába.

És fura, de működik. Pár éve még a legsúlyosabb Isten észkáromolás volt a Jobbik növekvő táborának forrásaként a hagyományosan baloldali, szocialista szavazókat megnevezni. A legfrissebb közvéleménykutatási adatok szerint ez már nem vélekedés, hanem tény. A széljobb és a baloldal összeért, minden a helyére került.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
potyka
2014. február 28. 21:25
"Egy Orosz érdekövezetben a Jobbik kormány tarolni fog! Ezekszerint a jobbik egy nácinak álcázott full komcsi párt? :DDDD Tulajdonképpen aki összemossa a kettőt nem vét túl nagy hibát! :DDDDD
saddlenode
2014. február 28. 19:41
a legutobbi TARKI-felmeerees inkabb azt mutatja, hogy a magyaro-i politikai közvelemenykutatasokat ignoralni kell. meg ne tudjatok milyen modszerekkel keszülnek ezek (ingyen dolgozo diakokra/gyakornokokra ratolva, sulyosan torz mintak, "kipotolt" adatok, tendenciozus kerdesek stb.) ettol meeg valszeg a fidesz hatalmas többsege meglesz, de ne probaljunk maar 1 db adatpontra hosszutavu tendencia-elmeleteket felepiteni, foleg ha ez az 1 pont enyhen szolva gyanus
Ouroboros
2014. február 28. 18:50
Ez mi ez? Nem akadt volna helyette egy jó kis Sasjózsi az archívumban? Vagy Straub Dezső nótafélórája a Budapest TV molyette foteljeinek előterében? Vagy, ha minden kötél szakad, egy kis Vidám Vasárnap? Mért kell úgy tenni, mintha ezek a giliszták tényezők volnának?
kukagyerek
2014. február 28. 18:14
piréz! Igazi sötét agyú barom vagy! Poshadt narancslé lötyög a fejedben és a rohadó narancscefre bűzét böfögöd, te majom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!