Életüket és vérüket – de szavazatukat nem!

2014. március 24. 12:00

Aki fegyverrel, életét kockáztatva szolgálja a hazáját, annak (is) mindenképp lehetővé kell tenni, hogy szavazatát leadja. Ha ezért a parlamentnek kell összeülnie a héten, akkor is!

2014. március 24. 12:00
Timár Gábor
A KARD

„Egészen elképesztő visszásságról tudósít az Index: az afganisztáni magyar katonai kontingens tagjai nem szavazhatnak az országgyűlési választáson. Választójogú magyar polgárok, akik nyilvánvalóan »hivatalos« ügyben járnak el, van magyarországi lakcímük - amelyről nem is mondanának le - tehát a külképviseleten adhatják le szavazatukat. Illetve csak adhatnák, mert ott - egyébként indokolható biztonsági okokból - erre nem lesz lehetőség. Klasszikus »22-es csapdája«. Lehet persze mondani, hogy 150 fő »nem számít«, de a konkrét esetben ez vérlázítóan cinikus lenne.

Lehet ugyanis arról vitázni, hogy valóban nemzeti érdek-e katonáink afganisztáni küldetése. A kormány szerint viszont biztosan az, hiszen négy évi kormányzás után is »ott tartja« a kontingenst. Elemi kötelessége lenne a kormánynak és az általa vezetett államigazgatásnak, hogy lehetővé tegye számukra a szavazatuk leadását, ha ezt ők igénylik. Ők olyan módon szolgálják a nemzetet, hogy naponta kockáztatják az életüket a zászlóért. Mindenkinek evidens lenne, hogy szavazhassanak, csak a magát kizárólagosan »nemzetinek« tartó kormánynak nem.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
basatu
2014. március 25. 08:52
Re Denia Nincs itt semmiféle új vszavazási verzió.Akik itt élnek itt adóznak azok szavazhatnak,akik pedig nem azoknak nincs szavazati joga.Azért mert az OVB átnevezték a fidesznyik fasiszták,és mert bele szőtték a választási törvényekbe a csalást,így A VÁLASZTÁSOK NEM LEGITIMEK,MÉG AKKOR SEM HA AZ UNIÓ IDE JÖN ÉS ELLENŐRIZ.A LEGJOBB HA AZ ELLENZÉK EGYSÉGESEN BOJKOTTÁLJA A VÁLASZTÁSOKAT EGÉSZ ADDIG AMÍG A VÁLASZTÁSI TÖRVÉNYEKET VISSZA NEM ÁLLÍTJÁK A NORMÁLIS TÖRVÉNYES FORMÁBA.
Monkey4you
2014. március 24. 19:27
Majd válsztanak, ha lesz Afganisztánban választás!!! Az Erdélyiek is választanak a románoknál!!!
Akitlosz
2014. március 24. 16:38
Figyelj bicskás! Az afganisztáni zsoldosok ugyan nem a hazájukat szolgálják hanem idegen érdekeket mégpedig pénzért. Nem kár sem az életükért, sem a szavazatukért. Nem kellene nekik Afganisztánban zsoldoskodni, ha itthon lennének tudnának szavazni. Önként, saját szabad akaratukból vannak ott.
Rudy
2014. március 24. 14:21
Valóban elég ciki... Rendszeresen léteznek Kabul-Pápa, vagy Kecskemét- Kabul katonai desztinációk a kinti ellátmány, posta stb. szállítására...Evvel simán meg lehetne oldani. Csak úgy presztizsből, hogy elmondhassuk, mégsem szarunk annyira a katonákra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!