Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Elfogult Nemzeti Választási Bizottság?

2014. március 19. 07:31

És még majd' kilenc évig, két választásig (!) ők lesznek ott, miközben nem tudnak megkülönböztetni egy társadalmi célú hirdetést egy pártreklámtól.

2014. március 19. 07:31
Timár Gábor
A KARD

Kedden határozott a Kúria, hogy a TV2-n - mily meglepő, hogy pont ott - sugárzott rezsicsökkentéses »társadalmi célú hirdetés« sugárzása törvénysértő, mert az valójában politikai reklám. Mondjuk aki egyszer is találkozott vele - nekem ma este pont egyszer sikerült - annak nem lehet kérdéses, hogy ez egy nyílt Fidesz-reklám, és talán nemcsak jogászok számára érdekes a Kúria részletesebb indoklása, amely eredetiben itt olvasható el, amelyből kiderül, hogy ezt hogyan lehet paragrafusokból is pontosan levezetni. (...)

Ilyenkor nagyon kellemetlen, hogy az NVB tagjait gyakorlatilag (de hát lehetne másképp? talán igen) kizárólag a Fidesz politikai rendszere választotta meg. Merthogy most, amikor azt mondták a Fidesz-reklámra, hogy az nem az, és engedélyezték a folytatását, majd a Kúria az orrukra koppintott, gyakorlatilag papírjuk is van az elfogultságukról. Mindaz a szép ajánlás-sorozat, amelyet Áder elnök úr mellékelt a kinevezési javaslatukhoz, ennek a fényében kissé átértékelődik. És hát elég kellemetlen, hogy ha van is olyan jogi fórum, amely végső soron jól dönt választási ügyekben, az ezzel foglalkozó szervben most megingott a bizalmunk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2014. március 19. 09:32
A Kúria a Nemzeti Választási Bizottság 745/2014. számú határozatát megváltoztatja, és megállapítja, hogy a TV2 médiaszolgáltatást nyújtó MTM-SBS Televízió Zrt. Magyarország Kormányának „Magyarország jobban teljesít” jelmondatú 50 másodpercnyi, jelölő szervezeteket népszerűsítő közzétételével megsértette a választási eljárásnak a rá vonatkozó politikai reklám közzétételének tilalmáról szóló rendelkezését, és ennek következményeként a választási eljárásnak a jelöltek és a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőségre vonatkozó alapelvét. A Kúria eltiltja a szolgáltatót további jogsértéstől. A Kúria kötelezi a szolgáltatót, hogy e végzés rendelkező részét a határozat közlésétől számított három napon belül a jogsértő közlésekkel azonos napszakban és ahhoz hasonló módon tegye közzé. A végzés ellen további jogorvoslatnak helye nincs.
brabant89
2014. március 19. 08:35
Nem hosszú az írás, ez a része még fontos: "Ezzel a döntésével a Kúria felülbírálta a Nemzeti Választás Bizottság (NVB) határozatát, amely ezeket a paragrafusokat [azaz azokat, amelyek szerint ez bizony pártreklám, brabant89] nem találta, és amely szerint ez a hirdetés alapjában véve rendben van. Azért annak örülök, hogy bár az NVB veretes szőrszálhasogatással megmagyarázta, hogy ez nem pártreklám, a magyar jogrendből azonban mégis kijött, hogy mégis az (ami nyilvánvalóan is látszik), ráadásul van is olyan jogrendszere az országnak, amely ezt végső soron érvényesíti is."
balbako_
2014. március 19. 08:26
A macskabajszát!
kjkj945
2014. március 19. 07:56
Vakard tímár vakard a buksidat, amiben ész nem találtatik, maradj a cserzésnél!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!