Magukat rekesztik ki a nemmagyarok

2014. április 05. 08:38

Egyébként meg az, hogy Orbán, meg Joseph Daul magyaroknak szólítja a nagygyűlésen megjelenteket, egyáltalán nem jelenti azt, hogy csak őket tartják magyarnak.

2014. április 05. 08:38
Bernard Gui
Tutiblog

„Az örök balos mantra, hogy hogy ezek kokárdáznak, satöbbi, nemzetezik a Fidesz, kisajátítja a »közös jelképeket«, akkor ez azt jelenti, hogy a Fidesz kirekesztő nemzetfogalmat használ, mert hát számára a baloldal nem tartozik a nemzethez.

Nos, jelentem, ez a baloldal (benne Mihancsik) saját önszemfényvesztése. Hogy ha a Fidesz kisajátította a nemzeti kérdést, a nemzeti retorikát, akkor ez a baloldal hibája, egyrészt 25 évig maga tolta el a témát saját magától, tálcán kínálva a tematizálást a Fidesznek, amit szívesen is vett a magát nem bőgatyás alsóbbrendűnek tartó magyar ember. Másrészt: senki nem tiltotta meg a baloldalnak, hogy ő is kitegye a kokárdát, meg magyaroknak szólítsa a megjelenteket.

Egyébként meg az, hogy Orbán, meg Joseph Daul magyaroknak szólítja a nagygyűlésen megjelenteket, egyáltalán nem jelenti azt, hogy csak őket tartják magyarnak. Nem csak nekik szónokolnak, hanem mindenkinek. Ők is tudják, hogy sokkal többen látják őket az esti híradóban, mint a helyszínen. Másrészt: attól még, hogy valakiket magyaroknak szólítunk, abból nem következik szükségszerűen, hogy a jelen nem lévők nem magyarok. A nyelv már csak így működik.

Szóval a baloldal értelmezése egyszerűen hiszti. Mihancsik Zsófia is hisztizik, mert hisztizni akar, fel akar háborodni, amin már egyébként milliószor felháborodott. Félni akar és rettegni, és nem hajlandó máshogy értelmezni Joseph Daul szavait, csak kirekesztően, azaz saját magát rekesztgeti kifelé.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A_Haza Bölcse
2014. április 05. 14:00
Joseph Daul egy virtigli náci az tuti amúgy hogyan kellene polkorrekten megszólítani az egybegyűlteket? elvtársazni szabad? "Tisztelt hölgyeim, uraim és egyéb létformák ..."
karakán
2014. április 05. 12:49
na,már megint egy balos bérrettegő,hányok tőlük...olcsó,senkiházik...
citizen queen
2014. április 05. 10:39
Így-így. Mindig írom, nagy hibát követtek el a balfékek, amikor zsigerileg eltolták maguktól a "magyar", "nemzeti" témákat, mert ezzel végső soron saját maukkal szúrtak ki. Nem ismerték fel a nemzet fogalmának érték-, és közösségteremtő erejét, inkább eleve megtagadták, majd sírnak az úgymond kirekesztésről.
heep
2014. április 05. 09:26
Egyébként még ha kizáró értelemben nevezné magyarnak a jobb oldali pártokat azzal sem esne példátlan túlzásba az Orbán. Adtak rá okot bőven a ballib pártok. Kezdve az SZDSZ bőgatyázásától a "csak a párt számít" elszólásával és a Gyurcsány/(MSZP) 2004-es magyar ellenes kampányáig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!