A buli új színe

2014. május 09. 16:37

Az MSZP megfiatalításából a fiatalok egyelőre kimaradtak.

2014. május 09. 16:37
Sebők Miklós
hvg.hu

Mint többek között az Aktív Fiatalok Magyarországon Kutatócsoport felmérései kimutatták a felsőoktatási hallgatók egy nagyobb mintájából kiindulva az MSZP támogatottsága már a korábbi szintről is esve 3,1 százalékos volt, szemben a Jobbik stabilan 17-20 százalékos eredményt hozott. Ez idővel egy átmenet hoz a csoportdinamikában, a »Menő Jobbikos« evolúcióját. Ő már nem csak terem szélén megtűrt bakancsos, Nagy Magyarország-pólós különc. Épp ellenkezőleg, az apatikus többséggel szemben a politikai iránt még érdeklődő fiatalság egyik fontos reprezentánsa. Egy ilyen helyzetben dícséretes, ha az MSZP tartalmában sem stílusidegen Tumblr accountot nyit, ha Mesterházy fácsézik vagy a párt majálisán tinikedvenc lép fel a beszámolókban közölt képek szerint a célközönséget is elérve. Dícséretes, de valószínűleg a lényeget nem érinti.

Mint azt az ex-MIÉP-es Kocsis Máté vagy legutóbb Molnár Zsolt esete is mutatja, a politikai szocializáció folyamata nem kevésbé bonyolult ügy, mint a szexuális érése. Sok pattanással, mutálással járhat, mire kialakul – ha kialakul – a választó stabil ideológiai vagy pártidentitása. De ha kialakult, akkor már nehéz vele mit kezdeni. Ha az MSZP akar még valóban felszabadult bulit a Jókai utcában, akkor ezzel a fiatalok tendenciózus elvándorlásának problémájával kell kezdenie a választási eredménye értékelését.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Babócsa
2014. május 10. 16:20
http://bal-jobb.blogspot.com/2014/04/4-fekete-torpe.html
elfelejtette
2014. május 10. 15:59
Nem tudom, hogy egyáltalán van-e szükség olyan baloldalra, amit az MSZP képvisel. Ha nincs, akkor kár erőltetni.
hátakkor
2014. május 10. 08:06
H.Kovács László is Fletó szektáját fiatalítja
balbako_
2014. május 10. 05:09
Százszor körbeírják, de a lényeget nem mondják ki, hogy tudniillik a balliberális oldalnak nincs épkézláb mondanivalója van viszont egy a hatalmához görcsösen ragaszkodó sokszorosan bukott káderállománya. ( Még Kovács apó is nagy politikai terveket dédelget....) Ehhez normális ember nem csatlakozik, sem öreg, sem fiatal. Nem különb a véleményformáló értelmiségük (helyesebb lenne értelmetlenségük sem). Az ATV előhalászta Békesit, (igen őt!) Kéri Lászlót, hagy ne folytassam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!