Nincs ma baloldal Magyarországon?

2014. szeptember 29. 21:02

Baloldaliként Bokrosra szavazni körülbelül a baloldaliság feladása. Támogatni őt dettó.

2014. szeptember 29. 21:02
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Az állítólagos baloldali pártok feladata nem az lett volna, hogy Bokrost támogassák, Falus jogos visszalépése után, hanem, hogy elvigyék a szavazóikat szavazni. Márpedig baloldali szavazó, akinek a szegénység felszámolása elsődleges fontosságú érték, az egyenlőség elsődleges fontosságú érték, akinek a szabadság és a demokrácia nem a felső-középosztály játéka, hanem valós társadalmi válaszokat adó rendszer, nem támogatja Bokros Lajost egy vesztett csatában.

Egyedül a PM (és nyilván a 4k!) nem támogatta Bokrost az állítólagos baloldali pártok közül, de országos szervezetség, vízió, komolyan vehetőség, párttagság hiányában ők nem oldják meg a baloldali pártra vágyó emberek problémáját. Tét nélkül, a győzelem esélye nélkül feladni az állítólagos értékeinket még értelmetlen is.

Természetesen, aki nem baloldali, szavazzon nyugodtan Bokrosra, ha tetszik neki a programja, ez a demokrácia. De baloldaliként Bokrosra szavazni körülbelül a baloldaliság feladása. Támogatni őt dettó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. szeptember 30. 09:37
Mikor volt baloldal Magyarországon? Bokrossz jobbközépnek mondja magát!
BőröndÖdön
2014. szeptember 30. 09:35
András,már nem erről szól a történet,ennyire nehéz felfogni??
Babócsa
2014. szeptember 30. 08:50
"A legnagyobb poén azonban az, és ebből látszik a magyar balliberális oldal iszonyatos intellektuális csődje, hogy két pártjuk, nevezetesen a PM és az MSZP azért nem támogatja vagy éppen berzenkedik támogatni (mai tudásunk alapján ez még nem eldönthető), merthogy Bokros bizony jobboldali. Bokros Lajos "virtuálisan" jobboldali (aki ma jobboldali, az persze nem tartja annak), e kijelentés mentén a balliberális oldal ideológiailag meghasad, mint I. Ottó német császár koponyája a mondabeli Lehel kürtjétől. Innentől el lehet kezdeni az érdekfeszítően izgalmas intellektuális vitát Bokros Lajos és a MOMA vélt vagy valós jobboldaliságáról, e vita eredménye alapján pedig valós, releváns politikai döntéseket lehet hozni a hátralevő 13 napban." http://bal-jobb.blogspot.com/2014/09/16-ha-meg-egyszer-valaki.html
Zokni
2014. szeptember 30. 08:47
K. Szerző "...Márpedig baloldali szavazó, akinek a szegénység felszámolása elsődleges fontosságú érték, az egyenlőség elsődleges fontosságú érték, akinek a szabadság és a demokrácia nem a felső-középosztály játéka, hanem valós társadalmi válaszokat adó rendszer, nem támogatja Bokros Lajost..." - írja. Csakhogy. Ahhoz, hogy ezek az értékek BELÁTHATÓ időn belül bekerüljenek a hatalom értéktárába, ahhoz az kell, hogy a Fidesz-t le kell váltani. Érti?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!