Falus és a politikai innováció hiánya

2014. szeptember 29. 09:29

Hogy nincs alkalmas ember ebben a három pártban? Akkor viszont minek vannak?

2014. szeptember 29. 09:29
Timár Gábor
A KARD

Falus lehet, hogy jó tisztifőorvos volt, de neve ezzel a két hónappal a töketlenkedés és a gyáva, eleve defenzívára játszó jelölés szinonimája lett.

Hogy nincs alkalmas ember ebben a három pártban? Akkor viszont minek vannak?

Úgy tűnik, így most Bokrosra száll át a jelölés. A saját szemszögükből ez racionális lépés. Még egy halvány, általunk üdvözlendő jobbratolódást, a populizmustól a gazdasági racionalitás felé tett lépést is felfedezhetünk, de ez azért részben wishful thinking. Azt pedig ne feledjük, hogy a hazai politikai jobboldal szavazói nem igazán fognak magukénak tartani olyasvalakit, aki a jobboldal számára ikonikus toposzokkal szembemegy. Ettől függetlenül a balos szavazók összefogását egy valamennyire jobbra húzó figurával akár politikai innovációnak is tekinthetnénk, ha nem a sokkal nagyobb blamázstól megóvó kényszer lenne.

Összességében azonban az egész sztori egy újabb méretes bukta a szocialistáknak és klónjaiknak, amely megmutatja: nem tartják kezükben a saját dolgaikat sem. Akkor meg miért mondják, hogy szavazzon rájuk bárki is?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Bolsevista Comité
2014. szeptember 29. 18:04
Bokros és a jobboldaliság? Ugyan kérem! Az MSZMP KB volt tagja, a Horn-kormány minisztere mint jobbközép politikus? Nem lóg ki egy kicsit a lóláb? Ezen az MDF-színekben megszerzett EU-parlamenti mandátum sem változtat, hiszen addigra az MDF már nem zöld volt, hanem rózsaszín köszönhetően Ibolyka és Herényi "megvilágosodásának".
Berecskereki
2014. szeptember 29. 10:53
Nagy tévedés, hogy "Ettől függetlenül a balos szavazók összefogását egy valamennyire jobbra húzó figurával", mert Bokros se nem balos, se nem jobbos, hanem egy törtető, minden lében kanál figura. Amennyit ő tud, annyi tudással egy közgázon végzett főiskolát végzett is tud. Sőt egy „A Balaton-felvidék szőlészete és borászata” című szakdolgozat szerzője is rendelkezik. Erre már tapasztalat is van. ;-)
Agricola
2014. szeptember 29. 10:12
A You Tube-on divat volt a jeges vízzel leöntés. Ezt Falus teljesítette. A You Tube-on újabb divat szúrós kaktusz megevése. Ha Falus ezt is teljesíti, népszerűsége tovább növekedhet. Falus ilyen performanszokra minden riválisánál alkalmasabb.
Cassi
2014. szeptember 29. 10:09
"Hogy nincs alkalmas ember ebben a három pártban? Akkor viszont minek vannak?" Kevés ember maradt náluk, de az a kevés szeretne még pár évig munka nélkül, aránylag jól megélni az MSZP maradványaiból. Még biztos akad néhány százmillió valamelyik Simon-klón széfjében, abból még futja pár évig Audira meg házikóra. Utána az özönvíz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!