Magyar, orosz – két jó barát?

2014. október 23. 14:38

Ha odáig fajulna a helyzet, hogy az országoknak újra területi vitáik lennének, akkor egy feltámadt kisantant ellenében Magyarország húzná a rövidebbet.

2014. október 23. 14:38
Gál Zsolt
Új Szó

„A magyar nacionalisták többsége valószínűleg úgy gondolja, ha az oroszok pártjára állunk az ukrajnai konfliktusban, akkor a magyarok javára is változhatnak a határok, javulhat a kisebbségben élő magyarok helyzete, sőt gazdasági előnyökre is szert lehet tenni. Nos, mindez pontosan fordítva igaz.

No, akkor számoljunk egy kicsit. Ha a nemzetközi jogi alapelvek helyett valóban az ököljog érvényesülne, és a Krím lenyúlásának mintájára az erősebb országok területet csatolhatnak el a gyengébbektől, akkor mondjuk magyar–román viszonylatban ki is az erősebb? Természetesen Románia, kétszer annyi lakossal – és ehhez még Moldovát sem kell lenyelnie. Ez utóbbival, meg Szerbiával és Szlovákiával együtt az arány nyomasztó, három és félszeresre nő. És akkor Ukrajnát már inkább ne is számoljuk ide.

Ha valóban odáig fajulna a helyzet (reméljük, nem fog), hogy az országoknak újra területi vitáik lennének, akkor egy feltámadt kisantant ellenében Magyarország húzná a rövidebbet. Érdekes módon nacionalista testvéreink fejében a határmódosítások kapcsán Magyarország mindig a nyertes szerepében van, az fel sem merül, hogy további területeket is veszíthet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2014. október 24. 13:20
Kedves Zsolt Barátom! Sohasem szoktam minősíteni hozzászólásokat, véleményeket. A megnyilvánulásokkal, véleményekkel egyet lehet érteni, vagy éppen opponálni azokat. Most kivételt teszek. MIDŐN EZT A CIKKET ÍRTA, VÉLHETŐEN ELŐTTE VALAMIVEL ELBÓDÍTOTTA MAGÁT. NEM ÉRTEM, ENNYIRE KIS LÁTÓKÖRREL MIKÉNT ÍRHAT CIKKEKET. Az ENTENTE, és a Kis ANTANT újra él és virágzik! Élt és virágzott Ukrajna megalapításakor és az összes olyan esetben, amikor nekünk alapszerződésekben kellett megalázkodnunk: nem a mienk az, amit elvettek és még véletlenül sem gondolunk azokra, sőt még unokáink is elfejetik az elvett területeket. A kisantant belső ügynökei sajnos a mi neolib-libbolsi véleményvezéreink, a gyurcsányi népszavazás ügynökei és a 23 millió románnal fenyegetőzők. Sőt az USA is már rég összekötötte érdekének fonalát a kisantant államokkal, mint annak idején Benešsel, Masarykkal. Az, hogy 1956 október 23-ra küldte el az üzenetét homályos célozgatással, hasonlít 1956-hoz, amikor is segítséget ígértek, de az ígéretből nem lett semmi. Ezek után Ön csak most kezdi sejteni, hogy majd lesz újra egy kisantant... Hihihi, Ön fáziskésésben van.
kjkj945
2014. október 24. 07:28
Magyar, orosz – két jó barát? Barát?? A barátjait az ember megválogatja!!!
Brigadéros
2014. október 23. 22:51
Nemzetiségi alapon Magyarországtól már nehéz volna további területeket elvenni. Az Oroszoktól természetesen jobb távolabb lenni. Egy az orosz többség által lakott Krímtől megcsonkított Ukrajna, mint ütközőállam elég erre.
Rockpapa
2014. október 23. 22:33
Az agymosott Fideszszavazokat emlegető barátunknak meg kellene emliteni ,hogy tanulmányozza már a történelmet mielött fröcsög.Nem a szocialista történelemkönyveket,és a történészeknek titulált holokausztkutatókat kellene szajkózni.Azok hazudtak 50 évig rendesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!