Erőszakkal nem lehet pozitív változást elérni

2014. november 19. 15:49

A rendőrség láthatóan nagyon sokat változott 2006 óta, és nem akarnak még egy hasonlót. A rendőrség bizonyította, hogy tud erőszakmentes lenni, és szerintem nagyon fontos, hogy a tüntetők is azok maradjanak.

2014. november 19. 15:49
Kalocsai Kinga
Kettős Mérce

A hétfői azért is volt elkeserítő - ahogy egy kedves barátom mondta a tüntetés után – mert annak semmi értelme nem volt, hogy a tüntetők nyomták a rendőrsorfalat. A rendőrségnek a Parlament épületét mint kiemelt objektumot hivatalból védenie kell, és ez így rendben is van. De azzal, hogy feljutottak volna a tüntetők a lépcsőn a főkapuhoz, ami be van zárva, vaskapuval van megerősítve, semmit nem értek volna el. Az egész egy játék volt, egy veszélyes játék szerintem.

A rendőrség láthatóan nagyon sokat változott 2006 óta, és nem akarnak még egy hasonlót. A rendőrség bizonyította, hogy tud erőszakmentes lenni, és szerintem nagyon fontos, hogy a tüntetők is azok maradjanak, ahogy szerencsére a legtöbben hétfőn is megmaradtak teljesen erőszakmentesnek. Azt gondolom, hogy igazi eredményeket és igazi változást csak erőszakmentesen lehet elérni, és az nem lehet cél, hogy erőszakos rendőri fellépés legyen kiprovokálva. Lehet úgy is eredményeket elérni, ha mindvégig mindenki békés marad, nem dobál palackokat, és nem megy neki a rendőrsorfalnak.

Ott lehet maradni a Kossuth téren, ott lehet maradni más tereken, és vissza is lehet menni még többen. De nem az a megoldás, hogy menjünk be a Parlamentbe. Ha bejutna egy ilyen tömeg, akkor mi történne? Mi változna? Semmi. Békés és folyamatos nyomást kell gyakorolni a kormányra, és ha nem szeretnénk elnyomásban élni, akkor mi sem alkalmazhatunk olyan eszközöket, amiket nem szeretnénk, hogy rajtunk alkalmazzanak. Az erőszakmentes ellenállásnak nagyon sok formája van, és igenis el lehet vele érni azt, hogy változás következzen be, de erőszakkal jó irányú változás nem lesz, mert nem lehet.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2014. november 19. 19:47
"A rendőrség láthatóan nagyon sokat változott 2006 óta" Baromság. A rendőrség majdnem ugyanolyan, csak a parancs változott meg: a deviáns kommunistaszármazék szarháziak a magyarok agyonveretésére adtak parancsot, amit Gergényi végrehajtott. Az igazi magyar, polgári vezetők meg csak simán azt a parancsot adták, hogy szakmailag kell közbeavatkozni. Ezt 2006-ban is ugyanígy meg tudták volna tenni, de nem ezt kérték tőlük. Ennyi.
alex44
2014. november 19. 19:24
Abban egyetértünk kedves Kinga hogy a rendőrség valóban a 2006 os eseményekhez képest szakszerűbben végezte a munkáját,azt azonban nem értem hogyha maga szerint elnyomásban élünk, ami ellen maguk tüntetnek, gondolja hogy egy elnyomó hatalom rendőrsége ilyen kesztyűs kézzel bánt volna a tüntetőkkel, szerintem nem, tehát itt érzek egy kis ellentmondást az írásában.
puszika
2014. november 19. 18:57
Kedves Kinga! A rendőrség nem változott semmit. 2006-ban törvénytelenségekre kényszerítették. Most meg a törvények szigorú betartására kaptak parancsot! Ez a külömbség a bal meg a jobb kormányok között!
balbako_
2014. november 19. 17:27
Milyen elnyomatásban él ez a nagyon hülye? Tételesen sorolja fel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!