Megint einstand

2014. november 24. 08:17

A kormány azok pénzét is elvenné, akik világosan kinyilvánították, hogy ragaszkodnának e vagyonhoz.

2014. november 24. 08:17
Véleményvezér
444

A most bejelentett intézkedés a megmaradt magánnyugdíj-pénztárak végelszámolását célozza. Amint az iparági szereplők elmondták, az MNB felé leadott negyedéves jelentéseikből minden bizonnyal a törvényt megálmodó döntéshozó is pontosan tudja, hogy az új szabályoknak egyetlen pénztár sem fog tudni megfelelni.

Pénztárak híján pedig az általuk kezelt összeg átkerül az állam kezelésébe. Be a közösbe, ahol aztán elporladhat ez az összeg is az állami garancia mindent átfogó ígérete mellett.

Viszont egyetlen szó sincs már magántulajdonról.

Arról, hogy a pénztári tagoknak bármilyen választási lehetősége lenne az általuk a befizetéseikkel felhalmozott vagyon kezelését illetően. Nemcsak arról van szó, hogy ezzel a kormány nivellálja azt a 2010-es állítását, miszerint a pénztártagoknak valóban megvan az a lehetősége, hogy megőrizzék a pénzüket. Sőt, nem is csak arról, hogy a kormány már megint semmibe veszi valaki magántulajdonát. Hanem arról is, hogy még csak nem is próbálkozik, hogy minderre kézzelfogható indokot adjon. Nekik, kormányfőstől, jegybankostól, nemzetgazdasági minisztériumostól annyira természetes dolog már ez, hogy nem is igényel különösebb magyarázatot. Kell az a 200 milliárd forintnyi vagyon, egytől-egyig magyar állampolgárok legálisan szerzett pénze, és minden különösebb csinnadratta nélkül elvennék.

A Véleményvezér annak idején üdvözölte az Orbán-kormány hatalomra kerülését. Számunkra a magánnyugdíj vagyon einstandja volt az a pillanat, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy ez a társaság, élükön Orbán Viktorral, valami teljesen mást csinál az országgal, mint az üdvös volna. Hogy ők bizony csak addig tisztelnek egy hagyományt, egy törvényt vagy éppen egy korábbi ígéretüket, amíg az a rövidtávú hatalmi megfontolásaiknak megfelel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2014. november 24. 12:53
"Parttalan vita. Talán a fogalmakat kellene először tisztázni. Nem lehet sikkasztás az, amiért arányos ellenszolgáltatást kapsz cserébe." Valóban parttalan. A sikkasztás a pénz eredetére vonatkozik, nem az abból szerzett ellenszolgáltatás jogosságára, vagy minőségére.
Ouroboros
2014. november 24. 12:28
Fegyverbe, most már tényleg. Ezt a szennyet végképp eltörölni.
Agricola
2014. november 24. 10:42
Véleményvezér balhite: A kormány azok pénzét is elvenné, akik világosan kinyilvánították, hogy ragaszkodnának e vagyonhoz. Ellopni azonban csak olyasmit lehet, ami nemcsak jogilag, hanem erkölcsileg is valakinek a saját tulajdonunkat képezi. A Horn-kormány által 1997-ben létrehozott kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszer egyéni számláin lekönyvelt pénzek viszont nem saját pénzből létrehozott megtakarítások, hanem a magyar állam az 1997-ben elfogadott nyugdíjtörvénnyel járulékbevételeinek egy részét "átterelte" az államiból az úgynevezett magánnyugdíjpénztárakba!
Pinter68
2014. november 24. 10:41
Én eddig próbáltam objektíven, tények mentén kritizálni ezt a kormányt. De most a jó, büdös kurva anyját ennek a rabló gazember bandának! Mi a fasz közük van hozzá, hogy a pénztár és én hogyan állapodunk meg egymással? Ha nem fizetünk tagdíjat (mert a törvény ugye ezt nem teszi lehetővé) és a pénztárnak így is megéri, mi közük van hozzá???? Ja, és annyira felélik a tagok vagyonát, hogy 500 000 forinttal gyarapodott a számlám, miközben a járadékot az állam nyeli el. A nem létező egyéni számlákon vajon mennyit "fialt" az elhappolt pénz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!