A Fidesz ne nyúljon erőből a gyülekezési törvényhez!

2014. december 31. 14:05

Az elmúlt negyedszázadban a gyülekezési törvény jól működött, probléma mindig abból eredt, ha a hatalom a törvény fölé helyezte magát.

2014. december 31. 14:05
Schiffer András
Schiffer András
Lehetmas.hu

„Az elmúlt negyedszázadban a gyülekezési törvény jól működött, probléma mindig abból eredt, ha a hatalom a törvény fölé helyezte magát. Ez történt 2006-ban, de ez történik akkor is, amikor Orbán Viktor törvénytelenül, saját hatáskörben tilt meg tüntetéseket.

Az Ökotárs rendőri megszállása, a külföldi pénzekből élő civilszervezetek regisztrációjának ötlete és az őszi tüntetések után a Gulyás Gergely-féle felvetés akkor is könnyen az állampolgári aktivitás letörése, az emberek megfélemlítésének szándékát vetíti előre, ha egyébként tényleges anomáliák feloldására irányul.

Ezért felszólítom a Fideszt, ha a gyülekezési jog szabályozásának korszerűsítését tervezi, erről haladéktalanul kezdeményezzen ötpárti egyeztetést, s az állampolgári tiltakozás törvényes kereteit ne próbálja meg erőből újraalkotni.

Schiffer András,

az LMP társelnöke, frakcióvezetője”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. január 01. 15:54
kamasuka http://KASoros!.net 2014. december 31. 14:16 Már előre elképzelem az LMPs tömegeket amint mennek és csak mennek tüntetni. Jah, őket csak sorba állni szokták küldeni a dizsi előtt ..." Nem veszik észre a ballibák, hogy Orbán lépései folyamatosan összepréselik őket, így nem tudnak szabadulni Gyurcsánytól, és a többi félnótástól, így képtelenek önálló cselekvésre. Most már ráadásul a feljelentett Jóbarát Elvtárs is közöttük van, szóval az USA hatalmas hitelessége is púp a hátukon. Műveleti területként Jóbarát aláaknázta az országot és most ők toporognak az aknamezőn.
mocsar5
2015. január 01. 10:38
SOSE FELEDJÉTEK EZ AZ EMBER SZAKASICS FATTYU !!
Kvasztics Fedor
2015. január 01. 09:32
A tüntetés rendben, de talán nem kéne az Országház előtti téren sátrazni, ha jól tudom, ez már 2006-ban is kivetni való dolog volt.
august
2015. január 01. 08:46
A Fidesz ne nyúljon erőből a gyülekezési törvényhez! --------- A kedves balli... Akarom írni, hogy az Orbánellenes szövetség ezt az akadályt is venni fogja, akár az alkotmányozás esetén, kivonulnak, nem egyeztetnek juszt se ... Így meg van oldva évekre a propaganda, ami arról szól majd nemzetközi szinten, hogy áterőszakolta a törvényt, meg se kérdezte a pártokat, nélkülük döntött, diktatórikusan... Így aztán nem legitim, mert őket kihagyták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!