Kőkorszak

2014. december 06. 17:24

Barack Obama amerikai elnök mostantól a telefonszolgáltatások közé sorolná az internetet, ami egyben azt is jelentené, hogy az erre a gazdasági szegmensre érvényes 16,1 százalékos adó is terhelné majd a világhálót.

2014. december 06. 17:24
Szabó Palócz Attila
Magyar Hírlap

A jelentés szerint – tovább mélyítve az Egyesült Államok és a világ közötti digitális szakadékot – az állami és a helyi hatóságok is beszállnának a fogyasztók megsarcolásába, mert a szövetségi szabályokon kívül különböző tagállami és helyi adók ugyancsak vonatkoznának majd a továbbiakban a világhálóra (is), ha a telefonszolgáltatások közé sorolják. Ez pedig tovább növeli az előfizetők kiadásait… A tizenhétmilliárd dolláros plusz adóbevétel az Egyesült Államok költségvetésének szempontjából aprópénz, és az előfizetőket az évi hatvanhét-hetvenkét dolláros többletkiadás sem taszítaná a tönk szélére – érvelnek a szakemberek. Itt van hát a nagy exportlehetőség. Hiszen évtizedek óta figyelemmel kísérhetjük, hogy a világ csendőreként hogyan exportálja – egyelőre felettébb sikertelenül – az Egyesült Államok a demokráciát a világ minden tájára. Nem is tudnám megbecsülni, hogy az afganisztáni vagy az iraki beavatkozás volt-e a nagyobb kudarc. Talán abban is lehet némi nagyhatalmi tévedés, hogy erőszakkal, fegyveres erővel, katonai megoldásokkal teszi ezt, holott egyre nyilvánvalóbb, hogy túlképzett tábornokai, akik ezerszámra küldik a halálba a válogatottan életerős férfiakat, alkalmatlanok a feladatra.

Mi azonban takaros kis csomagokban adagoljuk majd a demokráciát, díszdobozokban, masnival átkötve. A demokratikus segítségnyújtás első lépéseként pedig gyakorlott, jól képzett, jelentős tapasztalattal rendelkező tüntetőket küldünk nekik, s tesszük ezt még mindig ingyen és bérmentve. Az útiköltségüket meg majd a mellényzsebből fedezi John McCain szenátor. Őszintén, nyíltan és barátként segítünk, mert a tervezet szélsőségesen antidemokratikus és antiszociális intézkedés, növeli a nyomorgók millióinak kiadásait, tovább sarcolja a mélyszegénységben élő amerikaiakat, és visszalöki az országot a feudalizmusba. Nem ülhetünk ölbe tett kézzel, akárhol történjék ilyesmi a világban! Meg aztán ilyen egyébként is csak egy korrupt politikusnak juthat eszébe azzal a céllal, hogy elterelje a figyelmet valami egészen másról.

A CNN-nél pedig már válogatják a takaróképeket, tessék csak odakapcsolni, hamarosan élő egyenesben láthatjuk, amint a tüntetők használt számítógép-alkatrészekkel, klaviatúrákkal, egerekkel, alaplapokkal, monitorokkal dobálják meg a Fehér Házat, egyikük felugrik a balkonra, és diadalittasan emeli magasba az öklét, a másik meg letépi a redőnyöket. Ismerve az amerikai rendőrök és a biztonsági személyzet birkatürelmű béketűrését, valószínűleg a CNN-nek is pont ekkor adódik egy zseniális ötlete, ami miatt az élő közvetítést megszakítva visszakapcsolhat a stúdióba. Mert várhatóan lövés dördül… Csak az áldozat nehogy megint fekete legyen.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2014. december 07. 19:00
AZ ELLENSÉG KEZE BETETTE A LÁBÁT Amerikában!! De mit szól most Goodfriend jóbarát? Megy az amerikai tüntire,tapasztalatot szerezni?
röviden
2014. december 07. 12:28
Ezek a monitordobáló seggfejek legalább egy egeret próbáljanak az amerikai követség kerítéséhez csempészni, elvégre a következetesség kötelez.
kzoltan111
2014. december 07. 07:46
A "MOOOOOCSKOS HÍRTV":AZ a MOCSKOS MOCSOK amelyik ott ordibált a tüntetésen,nem megy el tüntetni Ámerikába?
Brigadéros
2014. december 06. 18:46
Komolyan kezdek aggódni az amerikai demokrácia és alkotmányosság állapotáért...Ha a Gulyás gyerek (nem jut eszembe a neve, az a Gurmai-féle) hajlandó fizetni az utat, megyek vele és együtt oda láncolhatjuk magunkat a Fehér Ház kerítéséhez tiltakozásképpen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!