Jól indul ez az év is

2015. január 02. 17:25

A CÖF már megint nagyot alakított. Közzétett egy nyilatkozatot, de annyira gáz, hogy nem is egészen értem, mi célt szolgál.

2015. január 02. 17:25
Lord Valdez
Liberatórium

„Nem értem, hogy miért kell ilyenekkel kezdeni az új évet, de a CÖF már megint nagyot alakított. Közzétett egy nyilatkozatot, de annyira gáz, hogy nem is egészen értem, mi célt szolgál. Feltételezem, hogy a szétszéledő nyájat akarják újra összeterelni, bár inkább csak azt sikerült demonstrálni, hogy valamiért nagyon kétségbeesettek.

Elnézést kérek az olvasótól, de én ezt leközlöm, ha mást nem elrettentő példának jó lesz. A dőlt betűk a CÖF-től származnak. (...)

»A nemzeti vagyon több mint 90 százalékát rabló-privatizálták. STOP. A devizahitelesek egzisztenciáját megroppantották, családok ezreit taszították kilátástalanságba. STOP.«

1. Nemzeti vagyon nincs. Nem létezik olyan. Létezik magántulajdon, önkormányzati tulajdon, nemzeti tulajdon nincs. A nemzeti vagyonnak csupán politikai szóhasználatban van értelme, sem jogi, sem gazdasági értelemben nem létezik, tehát százalékairól sincs értelme beszélni.

2. A privatizáció folyamatát bőven lehet kritizálni, de egyrészről ezt zömében az Antall-kormány végezte, tehát rossz helyre címzi a kritikát, másrészről a privatizáció úgy általában véve, egyáltalán nem rossz. Hogy őszinte legyek, beszélgethetnének egy kicsit a lengyel kollégáikkal a szocialista nagyiparról, privatizációról és kapitalizmusról. Megéri.

3.1. Senki nem kötelezte a devizahiteleseket devizahitel felvételére.

3.2. Tessék annak szemrehányást tenni, aki miatt 310 Ft az euró. Egy normális gazdaságpolitika mellett a válság akut éveit leszámítva nem lenne probléma a devizahitel. (...)

Hát, ezt hozta nekünk az új év: új hülyeséget.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2015. január 03. 09:35
Lord Valdez ennyi ésszel meg egy vödör vízzel még tűzoltónak SE mehetne el. Az új év első új hülyeséget éppen ő hozta el. Nemzeti vagyon nincs... Egyírészt: van. Akkor is van, ha szinte minden magánkézben van. A természeti kincsektől kezdve, a középületekig..., út- és vasúthálózat..., és lehetne sorolni, de minek. A CÖF arra utalt, amikor még kizárólagos volt az állami tulajdon (L. V. nem élt még akkor?). Ezt rablóprivatizálták el. És nem Antall-kormány végezte, hanem a komcsik. Az Antall-kormánynak semmihez sem volt hozzáférése, semmi felett nem volt befolyása. A teljes államapparátus, komcsi kézen volt. És ezek egymás között szépen elintézték a dolgokat (na akkor volt ám korrupció!) Amíg Antallék létrehozták a demokratikus államrendszert, kiépítették új alapokon a kapcsolatokat a többi országgal - úgymond: a "makro" folyamatokat rendezték, a mikro folyamatokat szépen fű alatt elintézték a komcsik. Antallék szegények, bár jó szándékkal, de úgy kerültek kormányra, mint Pilátus a Crédo-ba. Volt egy rendszerváltásnak nevezett valami, amit nem mi csináltunk, hanem a Nyugat a fejünk felett. A magyar nép - MDF-estül - csak statisztának kellett. Kellett hirtelen egy nem baloldali kormány, mert hát, hogy nézett volna ki, ha az első szabad választást rögtön az addig is regnáló komcsik nyerik?! Nem lehetett túl radikális, hát a Fideszről így szó sem lehetett. Kellett egy se hús-se hal "nyugodt erő". Nekem egyre erősebb az érzésem, hogy az első szabad választásokat manipulálták, hogy a komcsiknak legkedvezőbb politikai konstelláció alakuljon ki. A joviális öregurak - akadémikusok, jogászok, történészek a kormányban elszöszölnek a rendszerváltás kereteivel, a komcsik meg addig tömik a zsebüket, meg a külföldi gazdiknak mentik ki a "nemzeti vagyont" (ami Valdez szerint nincs). A devizahitelek nem voltak kötelezőek, de olyan kedvezőnek tüntették fel, hogy "hülye lett volna", aki nem él ezzel a lehetőséggel. A bankok a forint alapú hiteleket nem is ajánlották. Vannak pozitív kényszerek is. Hogy kik és milyen okok miatt 310,- Ft ma egy Ajró, azt valószínűleg azért nem írta le, mert ő sem biztos benne... Egyszóval Lord Valdez írásának egy hiteles címe lehet: Egy őrült naplója.
balbako_
2015. január 03. 08:51
Laboratóriumi liberalizmus? (Ez még rosszabb, mint a létező pláne, mint az emberarcú liberalizmus)
briganti
2015. január 02. 21:37
Kedves Tetű Liberatórium! Nagyon sajnálom a szüleidet. Valójában mindent megtestesítesz, ami ezt az országot megnyomorította. Nem hiszem, hogy édesanyád erre büszke lenne - hacsak nem te vagy a gurmai, vagy a göncz-kölök - vagy valami ehhez hasonló parazita.
Semmitmondó
2015. január 02. 20:24
Tényleg nagyot alkotott a CÖF, volt itt minden ellopott KISZ, MSZP vagyonok bár a mostaniakról szó nem esik. Volt itt "nyócévezés" is bár a mai tüntetésen meg volt huszonötévezés el ne feledjétek! Hiányolta a CÖF az elszámoltatást, a történelmi igazságtétel, nyugi van meglesz!!! El lesztek takarítva mind! És ott nem lesz STOP ! Kereshettek magatoknak egy országot, annyit loptatok mindannyian, hogy vehettek is egyet, de hazahozzuk a fiúkat ( lányokat ) ebben biztosak lehettek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!