Mitől boldog a férfi? 1. – Kaja, pia, nők?

2015. február 16. 12:06

Szerintem egy férfi csak akkor tud igazán fejlődni és előrébb jutni, ha van egy biztos alap, egy rendíthetetlen fix pont az életében és a szívében. Vagyis, ha van ott egy igazi nő.

2015. február 16. 12:06
Sytka
Talita

„Ha kendőzetlenül őszinte akarok lenni, akkor azt mondom, hogy a férfi boldogsága akkor éri el a maximumát, ha megtalálja a helyét ebben a világban. Szerintem egy értelmes férfi akkor él boldog életet, ha rábukkan a fejlődés, a kiteljesedés és a siker útjára. A legtöbb férfi valamit el akar érni az életben. Nem a nyugvópontokat keresi csupán, hanem a folytonos továbblépés lehetőségét kívánja. A baj az, ha ezt a továbblépést az állandó partnercserében és a „nővadászatban" találja meg. Sűrűn cserélni a partnert nem jelent továbblépést, hanem csak az alap állandó cserélgetését. Folyton változó alapra pedig nem lehet építeni.


Szerintem egy férfi csak akkor tud igazán fejlődni és előrébb jutni, ha van egy biztos alap, egy rendíthetetlen fix pont az életében és a szívében. Vagyis, ha van ott egy igazi nő. Fontos, hogy pontosítsak: az »igazi« jelzőt nem a kebelméretre, a kilókra vagy a csípőre vonatkoztatom, ahogy »nő« alatt sem egy alkalmi partnert, hódítási kalandot, szeretőt vagy élettársat, hanem kifejezetten elkötelezett házastársat értek. A cicababák nem nyújtanak biztos alapot egy boldogságot kereső férfinak, hanem csak kielégülési zónát. Ám ha a partner elkötelezett, ha a kapcsolat férfi és nő között az istenhiten és a szereteten áll, ha a férfi igazán feje a feleségének (ami nem az irányítást, hanem azt jelenti, hogy önmagát adja érte, és gondoskodik a boldogságáról), a feleség pedig igazán szereti a férjét, az vezethet egy olyan biztos házasság megalapozásához, amelyen állva a férfi felépítheti az életét és boldog lehet.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2015. március 03. 13:45
Ezzel maximálisan egyetértek - bár szerintem nem okvetlenül fontos istenhívőnek vagy vallásosnak lenni, de tagadhatatlanul könnyebb.
wartog
2015. február 19. 19:14
nekem is fel kellett nőni a feladathoz.
brabant89
2015. február 19. 19:13
"aki anyja gyerekei apjának" Az simán aki anyja gyerekeinek. (Öreg keverte a szezont a fazonnal, az a kifejezés zavarhatta meg, hogy "gyerekei anyja") Látod, én többek közt ezért nem szeretem az ilyen szép ömlengő hozzászólásokat, mert látod, Öreg, aki ezt írta, olyan erős logikából, hogy még azt sem érti, hogy mi a logikai bukfenc abban, amit írt.
Öreg
2015. február 19. 19:09
Minden sikeres férfi mögött ott van egy stabil hátteret biztosító nő, aki anyja gyerekei apjának és megosztója gondjainak. Egyszóval: akit az Isten is neki teremtett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!