Nix Orbán, nix Fidesz

2015. április 15. 20:52

A populista antidemokratikus kormánypártot a saját terepén verte meg a még populistább szélsőjobb, miközben a demokratikus baloldal labdába se tudott rúgni.

2015. április 15. 20:52
Gál Zsolt
Új Szó

„Ez persze még megakadályozható, a kérdés csak az, hogyan. A balliberális oldal korábbi munkamódszere, ti. lefasisztázzuk őket, nem tárgyalunk velük, de még a sokszor jogos (a társadalom jó részét nyugtalanító) kérdésfelvetéseikre sem reagálunk – nos, ez csődöt mondott. Csak úgy tűnik, egyelőre a Fidesz sem tud jobbat: Lázár miniszter úr a kormánypárti kudarc után a nyilas jelzővel illette a Jobbikot.

A hagyományos fideszes módszer a szlogenek és a programpontok részbeli átvétele volt, kerülve a kemény, nyílt konfrontációt. De most már muszáj lesz konfrontálódni, keményen nekimenni a Jobbiknak. A nyilasozáson kívül ez mivel lehetséges? Azzal támadnák, hogy Nyugat- és EU-ellenes, túl szoros kapcsolatokat ápol Putyin Oroszországával, tekintélyuralmi tendenciák felé hajlik, nem szereti a multikat, a külföldieket és a bevándorlókat, túlzottan populista...?

Ez nyilván nagyon hiteles lenne Orbán és csapata részéről... Esetleg öt év után elkezdhetnének kormányozni, abbahagyhatnák a közvagyon dézsmálását, gazdaságilag felvirágoztathatnák, a térség éllovasává tehetnék Magyarországot, kifogva a szelet minden populista vitorlájából. Szóval van ennél lejjebb is…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jancsipapa
2015. április 16. 11:58
Jó,jó ,populista meg antidemokratikus . De mitől szélsőjobb . És főleg mitől demokratikus ...
justiceforhungary
2015. április 16. 10:34
ki ez a magyarul beszélő szlovák ember ?
pollip
2015. április 16. 09:44
Nem nagyon tájékozott Mo-ot illetően.
yanoo
2015. április 16. 09:01
Olyan nincs ma Magyarországon, hogy " demokratikus baloldal".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!