Férfiasan hátba lő

2015. április 10. 09:46

A gyilkos most is fehér volt, az áldozat most is fekete.

2015. április 10. 09:46
Miklós Gábor
Népszabadság

 „A gyilkos most is fehér volt, az áldozat most is fekete. Velük és más kisebbségiekkel szembeni előítéletekkel vannak teli a rendőrök zárt netes csevegőszobái. Ott is. A brutális rendőri erőszak intézményesült. Amerikában egyre többen állítják, hogy a militarizált rendőri szervezet befelé zár, kizárja a kritikát, s a civil ellenőrzést.

Ha valaki a hazai gyakorlatra ismerne mindebből, aligha téved. A magyar sajtót nemrég járta meg a letartóztatás helyett gyilkoló rendőr története, s még jól emlékszünk arra, hogyan vertek halálra egy romániai magyart egy alföldi rendőrőrsön. A helyzet tehát nem jó. A hatalom sokszor olyan rendőrséget akar, amelytől félnek, amely a legkisebb ügyért is becsukja a vétőket. Nem hisz a korrekcióban, de hisz a »három csapás« gyakorlatában. A rendőri gyakorlat része (Amerikában és Magyarországon is) a »faji profilírozás«. De hiba lenne mindezért egyedül a hatalmat és az erőszak szellemében szocializált rendőrt hibáztatni. A hasonló esetek mögött ott van a polgár félelme és a rendcsinálás követelése.

A lakosság ugyanis alig kevésbé előítéletes, mint a rendőrség. Miközben legtöbben szoronganak a rendőr láttán, mert tudják, hogy ha akar, talál valamit, drukkol is neki, hogy másokkal (kisebbséggel, hajléktalannal, számára kellemetlenekkel) szemben lépjen fel határozottan. Egy valaha volt belügyminiszter a szolgáló rendőrség helyett férfias rendőrséget ígért nekünk húsz éve. Látjuk, milyen is az.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. április 10. 18:38
Révész elvtárs kötelező jóemberkedése...silány, képmutató egy banda.
Béna Géza
2015. április 10. 18:35
Valami nem stimmel abban a hatalmas demokráciában ha ne adj isten van köztetek valaki aki elmondaná hogy az amerikai őslakosoknak miért nincs parlamenti képviseletük.Mert ugye az igazságot valahol e kőrül kéne keresni a nigereket állatként kezelik a nagy demokraták ennyi drága elvtársak
catalina9
2015. április 10. 18:10
"..Nos hát, az USA-ban a négerek hétszer gyakrabban követnek el gyilkosságot és nyolcszor gyakrabban rablást, mint a többi fajhoz tartozók. Amikor erőszakos bűncselekményt követnek el, háromszor gyakrabban használnak lőfegyvert és több mint kétszer gyakrabban kést, mint a nem feketék. Az évenként elkövetett 770 000 erőszakos fajközi (tehát négerek és más fajok közötti) bűncselekmény 85 százalékát (a lakosság 12 százalékát alkotó) négerek követik el. Ráadásul több erőszakos bűncselekményt követnek el a fehérek, mint fajtestvéreik ellen: áldozataik 45 százaléka fehér, miközben a fehér bűnözők áldozatainak alig 3 százaléka fekete. A négerek 39-szer gyakrabban követnek el erőszakos bűncselekményt és 136-szor gyakrabban rablást a fehérek ellen, mint fordítva és (a néger viktimológia egyik legfőbb tromfját érvénytelenítve) majdnem két és félszer gyakrabban követnek el (faj) gyűlöletből bűncselekményt („hate crime”) fehérek ellen, mint fordítva…....Azt is megjegyzik, hogy habár a négerek panaszkodnak amiatt, mert bűnözőkként kezelik őket, ugyanakkor élvezik is a hatalom érzését, amely abból ered, hogy képesek megijeszteni a fehéreket – márpedig erre a hatalomra nem tettek volna szert, ha nem lenne ilyen sok bűnöző közöttük….Okokat nem mondanak, de a szegregáció szerintük nem „kóser” és punktum. Ehelyett elmondják, hogy az országnak mit kellene tennie. Először is elismerni a feketék egyedülállóan tragikus tapasztalatát. Ahogyan a zsidók egyedülálló szenvedés és különleges méltatás jelképévé tették a holokausztot, a négereknek is ugyanezt kellene tenniük a saját történelmükkel. Így elő lehetne mozdítani a négerekkel szembeni faji kedvezményeket „pozitív dologként, amelyet az összes amerikainak büszkén kellene támogatnia”. Ehhez masszív antirasszista médiakampányra lenne szükség, amely „kioktatna bennünket a bonyolult diszkriminációról, vagy figyelmeztetne bennünket a faji sérülésre, amelyet egymásnak okozunk”, és „felszólítaná a fehér középosztályhoz tartozó háztulajdonosokat, hogy gondolják át, miért is szándékoznak eladni a házukat, amikor egy középosztálybeli fekete család költözik a szomszédságukba”…. Végeredményben tehát a könyv tökéletesen példázza azt a következetlenséget, ahogyan Amerika a fajról gondolkodik. A szerzők felfedezték a „spanyolviaszt”: az integráció nem történt meg. Egészen odáig fokozták a merészséget, hogy megkockáztatták: talán sohasem fog megtörténni..."
catalina9
2015. április 10. 18:07
Jönnek a jesuishátbalőttek. Érdekes, hogy a palesztinok ügyében mennyivel érdektelenebbek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!