Beszéljünk a tiszteletről

2015. június 25. 08:24

Strache megadja a tiszteletet Orbán Viktornak, amiért kiáll a nemzeti érdekekért akkor is, ha adott esetben ez kellemetlenséget okoz Ausztriának.

2015. június 25. 08:24
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„A Dublin III. rendelet szigorú betartását aligha követeli hangosabban bárki Ausztriában, mint az Osztrák Szabadságpárt elnöke, Heinz-Christian Strache. A jelenleg legnépszerűbb osztrák párt vezetője tegnap közleményben sürgette, hogy állítsák vissza az istállókapuként tárva-nyitva álló osztrák határ ellenőrzését, mert ez az egyetlen felelősségteljes döntés, a kormány ne üljön ölbe tett kézzel, vessen véget a menekültkáosznak.

Ezekben a követeléseiben egyébként nincs semmi új. Kemény szavak, tiszta beszéd, egyvalami mégis látványosan kimaradt belőle: a magyar kormányfő becsmérlése. Strache megadja a tiszteletet Orbán Viktornak, amiért kiáll a nemzeti érdekekért akkor is, ha adott esetben ez kellemetlenséget okoz Ausztriának. Nem szidja, nem minősíti, nem parancsol rá, hogy mit tegyen. Ez az a hozzáállás, az az alap, amire építve tagállami vezetők érdeket érvényesíteni, együttműködni, kompromisszumot kötni tudnak. Így kell tárgyalni a brüsszeli uniós csúcson is, nem pedig egyes tagállamok problémáit félresöpörve, vezetőiket pedig kioktatva. Ha ez sikerül, akkor beszélhetünk a szolidaritásról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. június 25. 13:11
"Nem szidja, nem minősíti, nem parancsol rá, hogy mit tegyen. Ez az a hozzáállás, az az alap, amire építve tagállami vezetők érdeket érvényesíteni, együttműködni, kompromisszumot kötni tudnak. Így kell tárgyalni a brüsszeli uniós csúcson is, nem pedig egyes tagállamok problémáit félresöpörve, vezetőiket pedig kioktatva." Egyetértek.
neubort lászló
2015. június 25. 11:36
Weiter so Heinz-Cristian Strache so wi Herr Heider!!! Übernemen sie die herclichen Glückwunst!!!
sersem4
2015. június 25. 08:52
Az osztrák határőizetre szánt embereket,eszközöket nyugodtan telepithetnék a déli magyar határszakaszra egyből. Igy lenne a leghatékonyabb mindkét ország szempontából. Ha már hozzánk sem jutnak be,nekik sem lesz több gondjuk velük. Nyúljanak a zsebükbe,adjanak pénzt,aztán lépjünk el közöen. Ezt a kérdést ne bizzúk a korrupt balkáni,szerb zsandárokra,mert azok száz euróért bárkit beengednek még egy tankal is az únióba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!