Államilag elrendelt anarchia

2015. június 26. 13:53

De volt ennek a bejelentésnek egy másik, rejtettebb üzenete is, hazai használatú. Ahogy a kerítésnek is van üzenete ide, nekünk, a kerítés innenső oldalára is. Az, hogy mi még ezt is megtehetjük.

2015. június 26. 13:53
Seres László
Seres László
hvg.hu

De volt ennek a bejelentésnek egy másik, rejtettebb üzenete is, hazai használatú. Ahogy a kerítésnek is van üzenete ide, nekünk, a kerítés innenső oldalára is. Az, hogy mi még ezt is megtehetjük. Szükség törvényt bont, ha nem jó a törvény, ill. nekünk valamiért nem tetszik, simán figyelmen kívül hagyjuk. De csak mi. Egyfajta önmagukra vonatkoztatott, kormányzatilag eldöntött polgári engedetlenség ez, államilag jóváhagyott anarchista tekintélyellenesség. Azt tartjuk be, amit akarunk, az élet simán alapozható önkéntes döntések hálózataira.

Apró hátulütője a dolognak, hogy a) ők, a végrehajtó hatalom lennének hivatott elsőként betartani és betartatni annak a másik, jogalkotó hatalmi ágnak a termékeit, b) csak rájuk vonatkozik. Ahogy ezt megállapították már korábban is»A magyar kormány nem ért egyet a strasbourgi bíróság ítéletében foglaltakkal, és fenntartja álláspontját.« De próbálnánk csak meg mi erre hivatkozva visszatartani az adónkat, nem befizetni a sárga csekket, kekeckedni NAV-val, BKV-val, bírósággal, Habony Árpáddal.

»Aki a határmenti kerítést át akarja vágni, az törvényszegést követ el« – közölte Giró-Szász András. És aki a teljes lakosságot (vö. nép)?

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2015. június 26. 15:00
...Gyurcsányból ebben az országban nem lesz többé miniszterelnök. Szerintem ezt az USA is tudja.
áfonya
2015. június 26. 14:57
Egyszer már nagyon a helyükre kellene juttatni a hazánkban dagonyázó hazaáruló segitőit Soros György emberei minősítették le Magyarországot Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke ellőtte a muníciót, amit letettek elé az amerikai nem-kormányzati szervek. Az igen megtévesztő néven működő “Freedom House” nemrég kiadott jelentésében Magyarország már nem mint szilárd demokrácia, hanem mint nem-konszolidált demokrácia szerepel. Washingtonnak kisebb problémái adódtak a harmadik Orbán-kormánnyal, miután az kormánypozícióból nem volt hajlandó elvállalni a radikális atlantizmus képviseletét Magyarországon. A Washington által elvárt politikai irányvonal ugyanis az Európai Egyesült Államok felépítését sürgeti, ami a magyar államiság felszámolását jelentené. Gyurcsány Ferenc legújabb opportunista pártja viszont a semmiből előtűnve, ellenzéki pozícióból gond nélkül elvállalta a radikális atlantizmus képviseletét (és az azzal járó nyugati hátszelet), így Washington szerint most egy DK-kormány lenne az eszményi demokrácia Magyarországon. http://hidfo.ru/2015/06/soros-gyorgy-emberei-minositettek-le-magyarorszagot/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!