Tendenciák

2015. június 12. 07:43

Ahogy a menekülők száma nőni fog, úgy fog növekedni a kormánypárt (kormánypártok) támogatottsága is.

2015. június 12. 07:43
Ugró Miklós
Magyar Nemzet

„Az Ipsos adatfelvétele azt mutatja, hogy két hónap alatt a Fidesz támogatottsága 21 százalékról 20-ra, a Jobbiké 17-ről 15-re, az MSZP-é 11-től 9-re csökkent, az LMP és a DK 4 százalékon áll. E mennyiségek a teljes népesség körében érvényesek. Hasonló körben a Medián mérési adatai azt mutatják, hogy a Fidesz 24-ről 28 százalékra nőtt, a Jobbik is erősödött 16 százalékra, ellenben az MSZP három százalékponttal, 8 százalékra gyengült. A biztos pártválasztók és a biztos szavazók között hasonló eltérések vannak. A Fidesz Mediánnál mért növekedése nem írható a hibahatár teherbíró-képességének számlájára, de az összes többi mozgás azon belül van.

Ezért a legfontosabb megállapítás az, hogy megállt a Fidesz október végén, november elején kezdődött népszerűség-zuhanása, amely a tábor legalább egyharmadát leamortizálta. (A Medián most 28 százalékos Fidesz-támogatottságot mért a teljes lakosság körében. Két hónappal ezelőtt 24 százalékot. Tavaly októberben 38-at!) Az Ipsosnál ugyan további 1 százalékot veszített a Fidesz, de a korábbi rohamos leépüléshez képest ez is már inkább a stabilitást jelzi.

Ebben nyilván szerepet játszik az, hogy a boltok vasárnapi bezárása óta a kormányzó egypárti koalíció nem állt elő újabb világmegváltó, életminőség-növelő, közérzetjavító ideával! (A devizahitelesek »megmentésének« hatásai csak később jelennek meg a közvélemény-kutatásokban.) Viszont a bevándorlók ügye növelni fogja a kormány támogatottságát. Hiszen a miniszterelnököt igyekeztek ismét kínpadra vonni az Európai Parlamentben, de ő nemcsak keményen állta a támadásokat, hanem magyar szíveket és lelkeket melengető módon vissza is vágott külhoni és hazai ellenfeleinek.

Ez az esemény nyilván sok elbizonytalanodott, kétségek közt hánykolódó fideszest visszavitt a táborba. Ismét van közös ügy, amely összehozhatja a csapatot, s ezt a folyamatot az ellenzék a gyűlöletkampányt emlegető gyűlölködésével, plakátszaggató „européerségével” csak lassítani, elodázni tudja. Ahogy a menekülők száma nőni fog, úgy fog növekedni a kormánypárt (kormánypártok) támogatottsága is.

Minden közvélemény-kutatónál, s nem csak a tendenciát tekintve.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alarik
2015. június 12. 18:07
Megnyertek egy rakat országos választást, és minden ezzel ellenkező vágyálom ellenére simán esélyesek lesznek 2018-ban is. A balfaszok meg toporognak, önmagukba zárva.
telekaszter
2015. június 12. 16:55
Nem szeretném bántani a cikket jegyző újságírót, mert kedvelem az írásait, de amit leír, az kb. a politikai 1x1, hadd ne mondjam, paraszti józan ésszel kikövetkeztethető...erre minek külön cikk?
Alarik
2015. június 12. 11:42
És az ún. baloldal túl ostoba ahhoz, hogy belássa ezt.
Box Hill
2015. június 12. 11:34
A baloldal, amely a magyarok kettős állampolgársága ellen küzdött, teljesen hiteltelen most a menekültek befogadása kérdésében. Ezt mindenki belátja 75-ös IQ felett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!