Két bak

2015. július 07. 09:38

Kósa Lajos azt találta belemondani egyenest a kamerába, hogy ő nem érti, ha a menekülőknek van egymillió forintjuk, akkor miért nem vesznek inkább repülőjegyet, s szállnak fel egy gépre Európa felé.

2015. július 07. 09:38
Vida István
Kisalföld

Azt meg Marie Antoinette francia királyné mondta volna: ha az emberek nyomorognak, s nincs kenyerük sem, akkor egyenek kalácsot. Bár ezt a bájos Habsburg celeb soha nem fogalmazta meg. E szavakat Rousseau írta le. Így kívánta igazolni, hogy az uralkodó elitnek semmi köze, fogalma nincs a való világhoz (-ról), az emberi lét mélységeiről, az ország állapotáról.

Ez meg arról jutott eszembe, hogy a héten Kósa Lajos azt találta belemondani egyenest a kamerába, hogy ő nem érti, ha a menekülőknek van egymillió forintjuk, akkor miért nem vesznek inkább repülőjegyet, s szállnak fel egy gépre Európa felé. Ehelyett miért adják oda minden pénzüket az embercsempészeknek, s teszik így kockára az életüket.

Hát ennyit a valóságról, s annak ismeretéről.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. július 07. 15:35
Izraeli Kisalföld?
Box Hill
2015. július 07. 15:06
"Ehelyett miért adják oda minden pénzüket az embercsempészeknek, s teszik így kockára az életüket. " Valóban, miért? Mennyivel jogosabb megérkezni a magyar határra, mint bármely európai repülőtérre?
DFK
2015. július 07. 12:19
olyan ruhákban, olyan mobilokkal jönnek a szegín bevándorlók, amikről itt sokan csak álmodoznak. Fizetett , kiokosított bevándorlók ezek.
Ígymegyez
2015. július 07. 12:09
A cucilista időkben, nácikok uralma alatt, vagy egyszerűen a "ferencjóskás" jólétben hogyan s miért menekültek el tömegesen a magyarok Magyarországról, hiszen aki befogta a száját, és nyomorgott szépen ahogy kell, azokat senki sem üldözte. S azért még a sötét rákosista időkben sem voltak itt eritreai, dél-szudáni, afganisztáni állapotok tömeges éhínséggel, hiányos rendvédelemmel (na, az volt főleg), fegyveres milíciákkal, stb. Aztán hogyan is menekültek mondjuk a jóléti Kádár-korszakban el innen az emberek a Nyugatra? Felszálltak csoportosan a repülőre, vonatra, és simán elhagyták az országot? Miért volt a "vasfüggöny"? Mert valóban nem volt százezres. milliós kivándorlás, és ha átlépte az osztrák határt "királyság" volt. Ha akkor százezres tömeg indul el a tömeges nyomorból, mit tett volna Ausztria és a Nyugat? Kerítést építenek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!