Több emberség, nagyobb biztonság

2015. augusztus 28. 13:54

Elsődleges kötelességünk, hogy emberséges és biztonságos fogadóországként viselkedjünk. Magyarország nem adhat középkori válaszokat a XXI. század kihívásaira.

2015. augusztus 28. 13:54
Együtt
Együtt

2015-ben Magyarországot is elérte a konfliktus sújtotta közel-keleti és afrikai országokból érkező tömeges menekülthullám. Mindez felkészületlenül érte az országot.

Az Orbán-kormány idegengyűlölő, kirekesztő kampánnyal és rendpártisággal tetszelgő politikával reagált. A Fidesz menekültellenes kampánya hosszú évekre megmérgezte az értelmes párbeszédet erről a fontos, nemzeteken átívelő kérdésről, amelynek most Magyarország is a fókuszába került.

A kirekesztés csak olaj a tűzre, és lehetetlenné teszi, hogy emberséges, a problémák lényegét érintő megoldás születhessen. A menekültválság szélsőjobboldali retorikával történő hazai bemutatása a Fidesz részéről kizárólag az indulatkeltésre és a politikai közösség további megosztására alkalmas.

Az Együtt szerint elsődleges kötelességünk, hogy emberséges és biztonságos fogadóországként viselkedjünk. Függetlenül attól, hogy a menekültek számára Magyarország átmeneti állomás vagy célország.

Másrészt a magyar kormány felelőssége, hogy a nemzetközi és európai jogi előírások betartása mellett a magyarországi polgárok számára biztonságérzetet teremtsen a menekültek hullámszerű érkezése idején is. Ezt riogatással és a menekültek bűnözőkként való kezelésével nem lehet elérni. A biztonságérzet megteremtése állami felelősség.A kormánynak érdemi megoldást kell nyújtania, nem pedig visszaélnie az emberek félelmeivel.

Az Együtt az elmúlt hónapok elhibázott kormányzati kampánya helyett négy pilléren nyugvó cselekvési tervet javasol, amely hosszú távon is megoldást hoz, szakszerű és nem magányos, nemzetállami válasz, hanem közös, európai.

1.: Emberség és szolidaritás

Európai országként Magyarország nem adhat középkori válaszokat a XXI. század kihívásaira. Segítségre szoruló, nincstelen, hazájukból menekülni kényszerülő embereket nem tekinthet bűnözőnek. Emberhez méltó, biztonságos körülményeket kell teremteni azok számára, akiknek nem maradt más választásuk, mint a hazájuk elhagyása.

[kulturált és egyeztetett módon felállított, új befogadóállomásokat] A több mint 30 milliárd forintból épülő határkerítés költségeinek meghatározó részét emberi körülmények megteremtésére kell fordítani a jelenleg működő menekülttáborokban. Egyeztetett módon kialakított, új átmeneti és állandó befogadó állomások létrehozása, üzemeltetése elengedhetetlen. A férőhelybővítésen és a színvonal emelésén túl, további források biztosítása révén, állami felelősségvállálalás részeként megfelelő számú szociális munkásra, pszichológusra, tolmácsra, nyelvtanárra, tábori pedagógusra és jogsegélyt nyújtó személyzetre is szükség van a túlterheltség elkerülése céljából.

[emelni kell az elfogadott menedékkérelmek arányát] Magyarország független elemzések szerint más, nyugati országoknál kisebb arányban fogad el menekültkérelmeket. A közös, uniós megoldáskeresés részeként hazánknak fel kell zárkóznia az Európai Unió centrum-államainak menekültjogi helyzetértékeléséhez az indokolt menedékkérelmek esetében. Ez továbbra sem jelenti azt, hogy mindenkinek jár a menekültstátusz: aki indokoltan nem kapja ezt meg, azt jogszerűen ki kell utasítani, ahogyan eddig is.

[kulturált és biztonságos közlekedés biztosítása a menekülteknek] A menekültek számára kulturált, biztonságos és méltányos országon belüli közlekedési lehetőségeket kell biztosítani. Ebben a MÁV-nak, a Volánnak és a BKV-nak is szerepet kell vállalnia. Az országon belüli közlekedésre e helyzetben egyértelműen a buszokkal való, célzott utaztatás a legalkalmasabb megoldás. Szükség esetén költségvetési támogatásban kell részesíteni az ebben résztvevő szolgáltatókat.

[nép ügyvédjét a menekülteknek is] A menekültek számára ingyenesen és automatikusan biztosítani szükséges a jogi segítségnyújtást a nép ügyvédjéhez hasonló módon. Ez a központi költségvetés által fizetett, felkészült ügyvédek rendelkezésre állásának megteremtését jelenti. Ennek finanszírozása a kerítésépítésre és -fenntartásra biztosított összegből lehetséges. Amíg az új rendszer kiépítésére nincs mód, a már létező nem-kormányzati jogi segítő szervezetek állami támogatása szükséges.

[rendőri fellépést a nyomor vámszedőivel szemben] Megengedhetetlen, hogy bárki visszaéljen a menekültek kiszolgáltatottságával. Fel kell lépni az ellen, hogy bizonytalan helyzetüket kihasználva, méltánytalan feltételek mellett értékesítsen bárki számukra árukat és szolgáltatásokat, vagy valutájukat méltánytalanul alacsony árfolyamon váltsa forintra, és ne tartsa tiszteletben fogyasztói jogaikat.

[önkéntesek, civilek, segélyszervezetek és egyházak elismerése és támogatása] Kötelességünk elismerni a menekülteket segítő önkéntesek, civil- és segélyszervezetek, valamint az egyházak munkáját. Humanitárius tevékenységüket az állami intézményeknek is kötelességük támogatni, de az állam ennek révén nem mentesül döntő felelősségétől a menekültválság kezelésében. A civil és egyházi partnerek szerepvállalásának hosszútávon helyet kell biztosítani az integrációs folyamat támogatásában.

2.: Biztonság

A menekültek emberséges ellátása és biztonságuk garantálása mellett ugyanilyen fontos a magyar polgárok biztonságérzetének a fenntartása és megerősítése. Mindez azonban falak emelésével és kormányzati indulatkeltéssel nem érhető el.

[a menekülteket több, kisebb létszámú menekültbefogadó állomáson kell elhelyezni] A kisebb létszámú állomások emberségesebbek és a helyi lakosok számára sem riasztóak. Az elmúlt évtizedekben a magyarországi menekültbefogadó állomások és a helyiek között semmi érdemi feszültség nem volt. A tömeg azonban ijedelmet kelt. A befogadóállomásokról azok megnyitása előtt kell egyeztetni a helyi önkormányzatokkal és civil szervezetekkel.

[több és felszereltebb rendőrt a határterületekre, állandó szolgálatra] A helyi lakosok biztonságérzetének növelése érdekében a határmenti településeken és más érintett országrészeken szükséges a rendőri jelenlét megerősítése. Kampányszerű felvonulás helyett a megfelelően felszerelt állomány növelésére és folyamatos jelenlétére van szükség. Ha nincs pénz benzinre a járőrautóba, akkor mit sem ér a megerősített rendőri jelenlét, és most sokszor ez a helyzet.

[több pénz közalkalmazotti és rendvédelmi túlórára] A rendvédelmi szervek szolgálatot teljesítő dolgozóinak túlóráját ki kell fizetni. A szakterületen dolgozó szociális munkások bérének helyzetét tisztességesen rendezni szükséges. A jelenleg kampányszerűen elpazarolt költségvetési forrásokból jutna e rendvédelmi feladatokra is.

[szervezett iskolai tájékoztatást a menekültkérdésről] Mivel a menekültügy minden korábbinál jelentősebb kihívásként jelent meg a tavasz folyamán Magyarországon, így szükség van arra, hogy 2015 őszén, a tanévkezdés után egy osztályfőnöki óra keretében, egységes tematika alapján, minden közoktatásba járó fiatal tájékoztatást kapjon a menekültkérdésről és az emberséges rendezés megoldási lehetőségeiről. Más interetnikus konfliktushelyzetekben is bevett a nyugati országokban (például a londoni robbantásos merényletek után), hogy az állam a közoktatás rendszerén belül képzi, informálja a fiatalokat. Javasoljuk, hogy a menekültekkel foglalkozó civil és kormányzati szervek közös munkájában készüljön tájékoztató anyag, amelyet az összes magyar iskolában megvitathatnak a fiatalok.

3.: Közös, uniós megoldás

A migrációs hullám jelentette súlyos kihívás csak együttes, uniós fellépéssel kezelhető. Magyarország elemi érdeke, hogy e megoldási folyamat során kezdeményező szerepet vállaljon fel. A Fidesz-kormány ezzel szemben a magyar nemzeti érdekkel ellentétesen politizált az Unióban az elmúlt hónapokban. Szövetségkeresés helyett egyedül maradtunk. Az Unió sem egységes ugyan e kérdés megítélésében, de mivel Magyarország nem szigetország, így földrajzi helyzetünkből fakadóan különösen érdekeltek vagyunk a közös megoldásban.

[legyünk kezdeményezők a schengeni és dublini rendszerek átalakításában] A magyar nemzeti érdek az, hogy a migrációs válság által különböző módon érintett centrum-, illetve periféria-országok új megállapodást kössenek, új szabályokat alakítsanak ki a nagyobb biztonság, a terhek megosztása és az emberségesebb megoldások megteremtése érdekében. A magyar kormánynak hazai társadalmi és politikai vitát kell kezdeményeznie arról, hogy mire kell törekednünk egy új schengeni és dublini megoldáskeresés során. Amit a Fidesz eddig tett, az nem az.

[egységes és kötelező európai menekültügyi szabályok kialakítása] Magyarország törekedjen arra, hogy új, egységes menekültstátusz-elbírálási szabályok alakuljanak ki Európában. Támogatandó minden olyan törekvés, amely a nemzetállami szintű tévutak helyett föderális megoldást javasol, beleértve a kötelező kvóták rendszerét is. Mindezek lehetővé tehetik, hogy a jelenleginél arányosabb teherviselés alakuljon ki a menekültellátásban különböző módon és mértékben terhelt országok között. Az új intézkedéseknek ki kell terjedniük az áttelepítés és az EU-n belüli áthelyezés (resettlement és relocation) újraszabályozására is.

[új irányt a török vízum-kérdés kezelésében] Az Együtt álláspontja szerint a menekültügy uniós tárgyalása során – Törökország menekültügyi erőfeszítéseinek elismerése mellett – a magyar kormánynak határozott lépéseket kell tennie a török határrendészet megerősítése és szigorítása, valamint a török vízumkérelmek kezelésének újragondolása érdekében.

[aktív részvétel a nemzetközi fejlesztési programokban] Magyarország a jelenleginél sokkal nagyobb erővel vegyen részt azokban a nemzetközi fejlesztési programokban, amelyek révén Afrika és a Közel-Kelet fejlődhet, a konfliktusok rendeződhetnek és az elmenekült lakosok visszatérhetnek otthonaikba.

[a menekültellátásban résztvevő országok számának növelése] Magyarország törekedjen arra, hogy az uniós intézmények támogassák a nyugat-balkáni országok menekültpolitikájának fejlesztését és az uniós tagországok menekültügyi képességeinek további javítását. Minden európai országnak szükséges részt vállalnia az Európát érintő migrációs válság kezelésében.

4.: Nyitottabb bevándorláspolitika

Magyarország számára – mint más, fejlett társadalmak számára is – a megfelelően szervezett bevándorláspolitika gazdasági, társadalmi, demográfiai és kulturális szempontból is előnyös. Hiszünk a nyitott és toleráns társadalom erejében. A népességfogyás kezelésének az itthon születetteket érintő népesedéspolitika mellett a bevándoláspolitika is eszköze lehet, amint ezt az EU vonatkozó javaslatai is rögzítik. Az integráció sikeréhez az államnak, a bevándorlónak és a befogadó közösségnek egyaránt erőfeszítéseket kell tennie.

[új, nyitottabb bevándorláspolitikára van szükség] Vissza kell térni a mérsékelt és nem populista hozzáálláshoz. Végre kell hajtani a kormány 2013-as migrációs stratégiáját, és nyitottabb bevándorláspolitikát szükséges kialakítani. A korábbi szakmai program – helyesen – célul tűzte ki a nemzetgazdasági és a tudományos célokat szolgáló migráció támogatását, a menekültek magas szintű védelmének a biztosítását, valamint a külföldiek magyarországi integrációjának az elősegítését. A nyitottabb bevándorláspolitika mellett azonban szükséges beépíteni olyan garanciális elemeket is, amelyek meggátolják, hogy a társadalmi integráció kudarcot valljon.

[használjuk a kékkártya rendszert a hiányszakmákban] Mivel Magyarországon a munkaerőpiac kettős válságtól szenved, egyszerre van keresleti és kínálati probléma, így hazánk számos területen jól járhat a képzett munkaerő befogadásával. A tudatos, hiányszakmákra épülő befogadóprogramok jól működnek, és nem rontják a már itthon élők munkaerőpiaci esélyeit sem. Így a belföldi népesedés- és foglalkoztatáspolitikai intézkedések mellett sokkal jobban kell használni az uniós szintű kékkártya-rendszert, amelyet éppen ilyen munkaerőpiaci célból hoztak létre. E nélkül csak a tartós népességfogyásra és a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlanságára számíthatunk biztosan.

[hazánk integrációs képességének erősítése] A távoli országokból érkező menekülthullám új jelenségként merült fel Magyarországon az elmúlt időszakban. Fontos, hogy erről a Magyarországon viszonylag új jelenségről és annak a nehézségeiről minden korosztály megfelelően tájékozódhasson. Így javasoljuk a menekültválság és a bevándorláspolitika különbségeinek megismertetését, más európai országok integrációs sikereinek és kudarcainak megismerését és megismertetését.

[a közoktatás, a szociális ellátórendszer és a közigazgatás felkészítése az integrációra] Javasoljuk, hogy kezdődjön érdemi felkészülés a magyar állami intézményrendszerben a társadalmi integrációra. Mind az újonnan érkezők, mind pedig a leendő második generáció sikeres integrálásának alapköve az ezt segítő, célzott oktatáspolitikai eszközrendszer kialakítása. Mindehhez meg kell kezdeni a pedagógusok, az egészségügy, a közigazgatás és a szociális szféra szereplőinek célzott felkészítését a más nyelvű és kultúrájú emberekkel való humánus bánásmódra.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2015. augusztus 29. 12:45
Hát ez hosszú volt, de legalább értelmetlen, ellentmondó és unalmas. Olyan együttes faszság....tök jó, hogy ilyen álltevékenységgel nyugtatják magukat, hogy fontosak.
atila68
2015. augusztus 29. 12:37
Képmutató akarok lenni!
DFK
2015. augusztus 29. 07:28
Ezek magyartalanítanák az országot.
korona
2015. augusztus 29. 00:04
(bemásoltírás)---------------------------------------------------------------- ABBA A TÁNYÉRBA KÖPNEK, AMIBŐL ENNI KAPTAK A MAGYARSDÁG MEGMARADÁSÁNAK KÉRDÉSE A zsidó világhatalmi törekvések, ennek részeként Magyarország meghódítása! Módszerek és technikák Marschalkó Lajos: „Világhódítók, országhódítók” kivonatolt összegzése! - Az Ó-szövetség, tehát a Thora tanulmányozása nélkül nem érthetjük meg a világuralmi törekvések lényegét. Erkölcstani alapjai a talmudban rögzítettek. Írásban, írásban rögzített magyarázatokban, írásban soha nem rögzített vezető papság által szavakban továbbadott tanokban! A hatalom megszerzése egyszerre mindent használ! - A fő technika a kettős mérce! Ami véd, azt Izrael fiainak követni kell! Minden másnak viszont meg kell tiltani! - A vér tisztaságát mindenek fölé helyezi. Nehémiás még csak átkozódik, Ezdrás már elkergeti a feleségül vett idegen nőket gyermekeikkel együtt. 1953-ban az új izraeli parlament eltiltja a zsidók és nem-zsidók közötti házasságot. - A zsidóság Isten kiválasztott népe, állítják magukról! Szent is! Mózes V. 7. 2-3. Környező népekre rámutatva parancsolja. ”Annak okáért leányaitokat ne adjátok az ő fiaiknak és lányaikat ne vegyétek fiaitoknak és ne keressétek barátságukat és javukat soha!” És ezeket a mai napig tartják, példa rá a palesztinokkal való viszonyuk! Göbbels, Rosenberg a zsidóság saját ideológiáját fordította ellenük! Nürnbergben akasztófát osztogattak mindezekért! A fentieket más népeknél üldözendő fajgyűlöletnek nevezik! - Megosztani és uralkodni Alapelvnek tekintendő beépülni minden irányzatba! Akár ellentétes külső jegyekkel bírókba is! Finánctőkés: Rothschild család Nemzeteken átívelő hálózat! Nagymesterei a hitelt teremteni a semmiből világmutatványnak! Rothschild Mayer rabbinak szánták, bankár lett Frankfurtban. Fiai: o Rothschild Salamon az Osztrák-Magyar Birodalomban o Rothschild Natan Londonban o Rothschild Károly Olaszországban o Rothschild Jakab Párizsban Építette a választott nép birodalmát úgy, hogy a politika frontvonalában nem látszani, de a háttérből mindent megvett politikusokon keresztül irányítani! Szociális mozgalmak, kommunizmus: A jogos népharag melyet a fenti gátlástalan finánctőkés oligarcha létrehozott „kezelésre” szorult. Jött a zsidó Marx Károly a Kommunista Kiáltvánnyal! Az idétlen angol gyáros csak diszgojnak és finanszírozónak kellett! Nagy világfelfordulás, nagy lenyúlás! Engels ezt nem látta át! - Ugyanígy a Materialista filozófiákban, Idealista filozófiákban az élvonalban lenni! Minden forrongjon! Ha tisztázatlan megosztott a társadalom, uralkodni lehet rajta! Ez való a gojoknak! - Mit mond a „magyar” zsidó, Herzl Tivadar az 1897-es első Bázelben tartott cionista kongresszus atyja. ”Egy nép vagyunk! Nem amerikai, nem szovjet, zsidók! Csak zsidók! Itt nincs másság, kavarodás, multikultúra! Az a gojoknak van kitalálva! Itt a cionistáknál rendnek kell lenni!!” - Beépülni és belülről átalakítani - Beépülni az egyházakba! o Részben szétforgácsolni, megosztani o Részben cionista bibliamagyarázatokat elterjeszteni. Ószövetségi zsidó bűnöket erénnyé nemesíteni! Jelenlegi sláger az új bibliafordítás (értsd biblia átírás) - Szabadkőművesség és más titkos társaságok működtetése. o Megfelelő személyek helyzetbe és pozícióba hozása! o Döntéshozó szervezetek befolyásolása érdekeiknek megfelelően! - Társadalmi szervezetek működtetése o Régi értékek devalválása! o Általános társadalmi zűrzavar teremtése, társadalom-újító mozgalmakkal! Illetve újításnak álcázott, kizárólag gojoknak (héberül tisztátalanok) szánt szellemi társadalmi kavarodás létrehozásával! Saját köreikben a hagyomány tisztelete az szent. A rabbik nem demokráciát játszanak! Ha valaki megsérti az ősi törvényt, akkor keményen odacsapnak!! A kettős mérce a talmud parancsa! (Luzsenszky Alfonz talmud fordítása alapján) „Álla az Úr és megméré a földet és átadá Izráelnek a népeket… s átadá minden javukat az izraelitáknak” (Baba kamma 37 b. rész) Ha egy zsidó ökre egy idegennek ökrét megdöfi, akkor a zsidó szabad. Ha egy idegen ökre döfi meg a zsidóét, akkor az idegen köteles a zsidónak a teljes kárt megtéríteni! „Egy testvérednek (izraelitának) megrablása tilos, de egy nemzsidónak a megrablása meg van engedve” (Baba mezia 111 b lap) Gojnak tett eskü semmis. A rabbik egyhangúan állítják, a titkos bűnök meg vannak engedve, csak arra kell vigyázni, ki ne derüljön! Mivel a talmud a cionizmus erkölcsi vezérfonala, világos, hogy ez a mozgalom az egész világot magáénak tekinti, és a tisztátalanokat gojokat baromként kezeli! Természetesen ennek az ősi elvnek megvalósítását korszerű álcahálóba csomagolja úgy, hogy az alapelv nem sérül! - Magyarország meghódítása a világban már bevált módszerekkel zajlott, a talmudista eszmerendszer elvei szerint! - Herz Tivadar a cionizmus apostola még meg sem született Budapesten, midőn Montefiore Mózes az Alliance Izraeliteé Universele mindenható ura kiadta az utasítást: „Zsidó testvérek! Magyarországnak és Galíciának a mienknek kell lennie!” - Reálpolitikának látszott, jó feltételekkel! o Magyar főnemességet a Habsburg Uralom genetikailag és tudatilag teljesen tönkretette, vérük már nem a Gyulák, Abák, Csákok vére volt. o 1848-49 szabadságharc leverésének társadalmi és gazdasági sebei. o Kisnemesség, polgárság csekély ellenállóképessége, pénztelensége! o A korszellem erős hatása, romló nemzeti öntudat és a liberalizmus babonája! A cionista zsidó közösség sohasem azonosult a magyar sorskérdésekkel. - Az Ullman és társa pesti magyar kereskedelmi bank a forradalom pénzének közadakozásból összeadott aranyfedezetét nem Kossuthnak adja át, hogy Debrecenbe vigye, hanem a császári tábornagynak Windischgrätz hercegnek. - A magyarországi zsidóságot a Habsburg Bürokrácia a szabadságharcban gazdaságilag legyengült magyarságra szabadította! 1849. XII. 30. Olmützi Alkotmány 1859. XII. 20-tól minden iparban szabadkezet kaptak! Rotshildok és a magyargyűlölő Bach szövetkezik! Nem kell független magyar iparos és kereskedő réteg! 80 év múlva zsidó kézen van a magyar szeszipar 100 % -a. 1938-ban, amikor Imrédy Béla államosítja a szeszkartellt, 500 % -al megugrik az állam szeszilletékből befolyó jövedemle! Ilyen mérvű volt az illetékcsalás!! A másik támadási irány a sajtó! Montefiore Mózes nyilatkozata: ”Amíg az egész világ sajtójának nem vagyunk urai, hogy azzal a népet ámítsuk, elszédítsük, addig a mi uralmunk csak agyrém marad.” 1867 XVII teljes emancipációt kimondja! A zsidó sajtóelőkészítés eredménye, hogy fel sem merül a vita során a Magyarság védelme saját hazájában!! Kolozsváry Borcsa Mihály és Bosnyák Zoltán ezekről sok tanulmányt írt! Istóczy Győző elsőnek veszi észre a cionista országhódítás nagy veszélyét! 1870-ben elindítja a „12 röpirat” c. folyóiratot. Bosnyák Zoltán mint a kérdés világszerte elismert szakértője megállapította! „Ez a világ első tudományos szintű folyóirat a zsidókérdésről” - A Berliner Ostend Zeitung már 1881-ben megjegyzi, hogy Istóczy-nak köszönhető hogy Európát figyelmeztette erre a veszélyre! - Solymosi Eszter meggyilkolását Dr. Bary József vizsgálóbíró nem tudta megtorolni! Ez a Magyar Jogállam terrorizálása, megvesztegetése volt! Asszimiláció és névmagyarosítás, mint a behatolás és az álcázás eszközei! - A zsidóság nem a befogadó néphez, hanem a hatalomhoz, a mindenkori hatalmat gyakorló urakhoz akar asszimilálódni! Állítja igen helyesen Narodni Listi prágai munkatársa – egyébként magyargyűlölő – Stefanek Antal. - Szekfű Gyula a „Három Nemzedékben” leszögezi: ”Lelkébe óvakodtunk beletekinteni, megelégedvén ruha – és beszéd külsőségeivel; … Összetévesztettük a nyelvvel, a magyarságot a magyarul csevegéssel! A halhatatlan lelket a mulandó színét váltó külsővel.” Uralkodó eszme: A liberalizmus. Jelentése: Szabad mindent, ami a Magyarság ellen irányul. A vérrel szerzett nemesi címek áruba bocsátása, devalválása. 26 nagy zsidó családot pénzért „bárósítottak”. - Hatvany-Deutsch bárói rangot kapott zsidó család cukor, papír és sörbirodalmat uralt újságokkal, kiadókkal. - Báró Harkányiak coppeli olasz zsidók voltak, birodalmuk a dohánykereskedés. Így folytatható lenne mind a 26. - A zsidóság helyzetétől függetlenül a határaink közelében zajló őrjöngő bolsevik, komcsi mészárlást nem veszélyes jelenségként, hanem zsidó sikerként értékelte! - Ez igen érdekes ellentmondásos, és csak egy távoli célt figyelembe véve érthető álláspont. E tengernyi mocsokban feltűnik egy prófétai lángelme, sorsfordító írózseni! Szabó Dezső Első igazi nagy műve az Elsodort Falu. Ez egy gigászi védőbeszéd a magyar nép és a magyar faj mellett. Szabó Dezső a magyarság és a cionizmus kapcsolatának hatalmas irodalmi megjelenítője. A zseni világosságával látta, hogy a magyar élet belekeveredett az idegen hínárba, akár liberális kapitalizmust, akár kommunista diktatúrát mondunk, egyetlen igazság van, az Idegen Uralom. Mindkettő mögött a cionista hatalom áll! - Horthy Miklós óriási hibája, hogy nem látta át az országhódítók, Chorinok, Goldbergerek, Fellnerek, Weiss.Mannfrédek tevékenységét, igazi szándékait! Voltak még néhányan, akik felismerték és elindították az új Függetlenségi Mozgalmat. A murgai tanító fia Gömbös Gyula a kisgazdákhoz, a magyar paraszthoz fordult. Prohászka Ottokár a magyar szocializmusban, a hungarizmusban látta a jövőt. Zadravetz István és Bangha Béla a keresztény megújulásban. Milotay István és Oláh György a zsellérsorba süllyedt magyarságot mozgósítja! Ezek a függetlenségi mozgalmak a cionista elnyomás ellen, erekből patakokba, sőt a végén zúgó folyókká terebélyesedtek! - Mivel a cionizmus egy hatalmat megszerző politikai mozgalom, így annak bírálata, elemzése nem lehet vallás, felekezet elleni izgatás, vagy gyűlöletre uszítás. Mindenkinek joga van a szabad vélemény-nyilvánításhoz. - Az ENSZ Egyetemes Emberi Jogok Nemzetközi Nyilatkozatának 19. cikkeje kimondja, melyet a Magyar Országgyűlés ratifikált, illetve az alkotmány alapelvei közé emelt! Erőss Zoltán
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!