Az LMP növelné a menekülttáborok és a rendőrség kapacitását

2015. szeptember 20. 14:18

Idén és jövőre összesen 62,5 milliárd forintot kellene a menekülttáborok és a rendőrség kapacitásának bővítésére a menekültválság miatt az LMP szerint. Az LMP a javaslataiban szereplő kiadások fedezetét a közmédia, az országgyűlési őrség, valamint a paksi bővítés költségvetéséből vonná el.

2015. szeptember 20. 14:18

Az LMP a menekültválság megoldásáért idén és jövőre összesen 62,5 milliárd forintot költene a menekülttáborok és a rendőrség kapacitásának bővítésére, valamint a nemzetközi fejlesztési források növelésére.

Gerstmár Ferenc, az ellenzéki párt elnökségi tagja az LMP korábban bemutatott 24 pontos intézkedési tervét részletezve az MTI-nek vasárnap telefonon elmondta, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak (BÁH) a kapacitásbővítés mellett előírnák, hogy a menekülttáborokban biztosítsanak egészségügyi ellátást. Az LMP ennek megvalósítására a hivatal jelenlegi 8,9 milliárd forintos költségvetését az idén 2,5 milliárd forinttal, jövőre pedig 10 milliárd forinttal emelné meg.

Az ellenzéki párt ugyanilyen költségvetési bővítést alkalmazna a rendőrségnél is, ezzel legalább háromezer rendőrt lehetne újonnan alkalmazni – mondta Gerstmár Ferenc, aki közölte azt is, hogy a menekülteket kibocsátó országok helyzetének rendezésére szánt fejlesztési forrásokat az idén 23 millió forintról 2,5 milliárd forintra, jövőre pedig 10 milliárd forintra növelnék. Az LMP a javaslataiban szereplő kiadások fedezetét a közmédia, az Országgyűlési Őrség, valamint a paksi bővítés költségvetéséből vonná el.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2015. szeptember 20. 19:34
Minél hamarabb Németországba küldeni őket! Tessék, tessék Németország! A Twitter üzenet a bizonyíték, hogy nektek köszönhető ez a mocskos állapot!!!! Minden hordát Németországba!!!!!!! Amit főztek egyék meg!!!!! A mocskukat most más országokra akarják szétszórni - gyalázat amit műveltek, és művelnek! Ne engedje egy ország se!!!!!!!! Merkelnek címezni minden illegális hordát a következő üzenettel!: Tessék Merkel itt vannak a filléres bérmunkások! http://privatbankar.hu/makro/n.. "Egy elképesztő üzenet jelent meg a Twitteren augusztus 24-én, és nem is akárki tette közzé. Az üzenet úgy szólt (a képen eredetiben), hogy a továbbiakban a szírekre nem vonatkozik a dublini egyezmény. Az üzenet feladója: a BAMF, azaz Bundesamt für Migration und Flüchtlinge, a német szövetségi migrációs és menekültügyi hivatal! ... Ez aztán a felhívás keringőre, a menekültek közt villámgyorsan elterjedt, ekkor kezdtek nálunk is mozgolódni, felszállni a vonatokra, buszokra és megindulni Németország felé. A hatalmas tömeg mindenfelől jött, bátorítás volt ez az egész balkáni útvonalon, és persze ha már mentek, más nemzetiségűek is csatlakoztak, mondván, majd szírnek vallják magukat. A német belügyminiszter elismerte a hibát... ez már eső után köpönyeg" Még, hogy menekültek! Merkel bérmunkásai!
várúr
2015. szeptember 20. 17:53
A nyomkövető után újabb zseniális ötlet. Persze most is a mások pénzéből. Tábort az lmp-nek csinálnék, kerül, amibe kerül. Hátha ott lehűl izzadó homlokuk.
kenwood
2015. szeptember 20. 17:48
Csak is luxus tabor lesz megfelelö, legkondival, ingyen wifivel, hazi keszitesü sütivel es nemetül vagy svedül beszelö ellatoszemelyzettel! A lakosoknak fejenkent 2.000 euro kp juttatassal, maskülönben elkezdenek fenyegtözni, hogy tovabballnak nemetbe.
illiberator
2015. szeptember 20. 16:25
Egyre jobb ötletek! Friss Origó cím "Égetően szüksége lenne hazánknak a bevándorlókra" Azt hittem az LMP újabb javaslata. (sajnos nem kommentelhető) :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!