Németország ragaszkodik a dublini rendelethez

2015. szeptember 04. 15:56

A menedékkérőket abban az országban kell regisztrálni és a menedékügyi eljárást abban az országban kell lefolytatni, amelyben a menedékkérők beléptek az Európai Unióba.

2015. szeptember 04. 15:56
Budapesti Német Nagykövetség

A budapesti Német Nagykövetség az aktuális események fényében szeretné a következőkre felhívni a figyelmet:

A Dublin III rendelet érvényes jogszabály Európában. A jogszabály előírja, hogy a menedékkérőket abban az országban kell regisztrálni és a menedékügyi eljárást abban az országban kell lefolytatni, amelyben a menedékkérők beléptek az Európai Unióba. Németország ragaszkodik ezen előírások betartásához.

A menekültek regisztrálása a határátkelést követően és a menekültügyi eljárások lefolytatása tehát továbbra is teljes mértékben szükséges. Üdvözlendőek azok az erőfeszítések, amelyeket egyes országok a nagyszámú menekültek  regisztrálása érdekében néha nehéz körülmények között tesznek.

Az uniós szolidaritás jegyében szükségünk van a menekültek igazságos elosztására és egységes európai uniós mércékre, amelyeket az uniós tagállamok mindegyikében betartanak.

(Közlemény.)

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2015. szeptember 06. 07:45
Mondjuk konkrétan szarok arra, hogy a német nagykövetség mit posztol ki.
nagykutya
2015. szeptember 05. 22:19
"szükségünk van a menekültek igazságos elosztására" Nem. Nektek van szükségetek olcsó munkaerőre. Minket szívi ebből kihagyni!
Brigadéros
2015. szeptember 05. 21:02
Kíváncsi vagyok mit szólna, majd az Euro centeket is fogukhoz verő németek, amikor százezerszám kell majd eltartaniuk a menekülőket?!
Brigadéros
2015. szeptember 05. 21:00
Tapsolnak a hülye honfitársaid Münchenben az arabokkal megtömötten érkező vonatoknak...Marhák, fogtok ti nemsokára sírni is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!