Az igazi menekültválság

2015. szeptember 03. 08:40

Ha főbb tranzitországok Görögországtól Magyarországig a menekültek puszta átvonulásának terhe alatt is gyakorlatilag összeomlanak, akkor mi vár azokra az államokra, ahol a migránsok tartósan akarnak letelepedni?

2015. szeptember 03. 08:40
Gál Zsolt
Új Szó

Svédországban ugyanis az 1960-as évekig etnikailag majdnem teljesen homogén társadalom volt. Azóta – két generáció alatt – multikulturális állammá vált, ahol a lakosság több mint negyede rendelkezik külföldi gyökerekkel. Figyelembe véve és a jövőbe kivetítve a tendenciákat, nem nehéz kiszámolni, hogy a svédek 20-30 éven belül kisebbségbe kerülhetnek a saját hazájukban.

Lehet, hogy egy nagyon toleráns társadalomban ez a gyors és drámai változás sem okozna gondot, csakhogy a legproblémásabb afrikai és közel-keleti, jórészt muszlim bevándorló közösségek növekednek a leggyorsabban. És velük együtt nő a bűnözés, az utcai erőszak, a lakóhelyi szegregáció, romlik az iskolák színvonala, erősödik a terrorveszély.

Sokszor gyorsan, drámaian és koncentráltan (a bevándorlónegyedekben). Mielőtt lefasisztáznak, gyorsan szögezzük le, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy egyes bevándorló közösségekben mindenki, vagy a többség például bűnöző lenne, csak azt, hogy a svédekhez képest sokszorosan felülreprezentáltak a bűnelkövetésben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogd a pénzt és kuss
2015. szeptember 03. 10:07
megoldás: óóó biztosan nem lesz probléma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!