Tömeges beszivárgás

2015. szeptember 02. 08:30

Talán elsősorban mégsem időszakos védelemről (amit a genfi konvenció garantál) van szó az ügynevezett „menekültek” nagyrészének esetében, hanem gazdasági migrációról és illegális bevándorlásról?

2015. szeptember 02. 08:30
Heinz-Christian Strache
Facebook

Úgy mégis hol van az a rengeteg nő és asszony, akikről rendszeresen tájékoztatják a nyilvánosságot? Nem látni őket a fényképeken.

A világ különböző országaiból (különböző kontinensekről) hozzánk érkező emberek 80 százaléka (a belügyminisztérium szerint) fiatal. Otthon hagyják asszonyaikat és gyerekeiket eddigi hazájukban, ahol az életük állítólag nincs biztonságban?

Ki csinálna ilyet egy komoly válság esetén nálunk, Ausztriában? Vagy itt helyben védenénk meg asszonyainkat és gyermekeinket, vagy magunkkal vinnénk őket elmenekülni.

És miért utaznak ezek a fiatalok Törökországból Görögországon vagy Bulgárián, Románián és Magyarországon (mind biztonságos országok) keresztül tovább Ausztriába és Németországba? A nyilvánosságra hozott információk alapján védelmet és biztonságot keresnek. Ezt megkapnák az előbb felsorolt országokban is. Talán elsősorban mégsem időszakos védelemről (amit a genfi konvenció garantál) van szó az ügynevezett »menekültek« nagyrészének esetében, hanem gazdasági migrációról és illegális bevándorlásról (népvándorlás)?

Független osztrák bíróságaink mindenesetre 2013-ban és 2015-ben a menekültkérelmek több mint 60%-át jogerősen elutasították. Ez azt jelenti, hogy a menekültjogi kérelmet benyújtók többségének nem volt joga Ausztriában menekültstátuszra. Ez azt mutatja, mennyire nagyon differenciálni kellene. Nem lehetünk naivak.

Az osztrák határok ellenőrzése nélkül továbbra is élvezhetjük a tömeges beszivárgást a bűnöző embercsempész-maffiának köszönhetően, akik naponta mintegy ezer embert szállítanak Ausztriába vagy Ausztrián keresztül, anélkül, hogy elfognánk őket. Ez egy felelőtlen helyzet, amiért a néppárti-szociáldemokrata kormány a felelős!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. szeptember 02. 13:04
Na a sógornak leesett a 20 fillér.
catalina9
2015. szeptember 02. 10:19
lebegyew [Hozzászóló kiszűrése] 2015. szeptember 2. 09:31 De gyanítom, hogy azért támogatják a migrációt, mert ők leendő szavazóikat "tisztelik" a bevándorlókban, hiszen a szociálisan kiszolgáltatott, gyökértelen tömegek hagyományosan őket erősítik...." Naná...no meg persze az állandó cél a libsiknél, hogy a rendet, családot, nemzetet szétverjék, ők akkor tudják igazán jól kiélni a parazitalétüket. "Eközben néhány /később több/ tüntető jelent meg a bécsi Westbahnhof pályaudvar körül, akik az Ausztriában uralkodó menekülthelyzet ellen tiltakoztak. A tüntetők No border, no nation (Nemet mondunk a határra, Nemet mondunk a nemzetre) rigmust skandálták, és Refugees Welcome (Üdvözlet a menekülteknek) feliratú táblákat tartottak a magasba.."
duzur
2015. szeptember 02. 10:16
Mi értelme ugy tenni mintha egy homogén csoport lenne az amelyik keletröl nyugatra igyekszik? Van köztük háborúból menekült ugyanugy mint jobb életre vágyó ember.Ezeket megkülönböztetni, pláne gyorsan, lehetetlen. Ahhoz, hogy a késöbbiekben vissza akarjanak menni, az kell, hogy otthon jobbak legyenek a lehetöségeik mint errefele. Mindmáig jellemzöbb a nyugaton "ragadt" bevándorlók tömege, mint a hazatéröké. Ennek több oka is van. Föleg a fiatalok általában már nemigen kötödnek az óhazához, legfeljebb az idösek mennek vissza nyugdijas éveikben. Azért is, mert pld Törökországban gondolom többet ér az osztrák nyugdij mint Ausztriában.
Quet
2015. szeptember 02. 09:32
SZerintem schengen-nek annyi! Különben nekünk lesz annyi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!