A kormány embertelenül bánik a rendőrökkel is

2015. szeptember 13. 10:43

A DK elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány minden embert – legyen az menekült vagy rendőr – embertelen körülmények között tart, tovább mélyítve az amúgy is félrekezelt menekülthelyzet humanitárius válságát.

2015. szeptember 13. 10:43
Vadai Ágnes
DKP.hu

Az ORFK hivatalos tájékoztatása szerint a határra kivezényelt rendőrök naponta három étkezést kapnak, a szolgálati törvény szerint pedig nem csak ellátás, hanem napidíj is járna nekik. A sajtónak megszólaló rendőrök ugyanakkor az ellátás teljes hiányáról és embertelen túlórákról számoltak be, olyan eseteket is megemlítve amikor még akkor sem kaptak ételt, amikor ezt rádión kérték felettesüktől.

Az Orbán-kormány nem csak a menekülteket, hanem a szolgálatot teljesítő magyar rendőröket sem veszi emberszámba. A Fidesz a határon dolgozókban is csak a menekültellenes kampány névtelen és arctalan eszközeit látja, embertelen helyzetet teremtve a kerítés mindkét oldalán.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a Belügyminisztériumot, hogy tartsa be a törvényeket és biztosítson emberséges körülményeket a határra vezényelt rendőröknek. A DK írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándorhoz, hogy megtudja, a rendőrök hány munkaórát dolgoznak és pontosan milyen ellátást, ételt és szállást kapnak a magyar-szerb határon. A DK elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány minden embert  legyen az menekült vagy rendőr  embertelen körülmények között tart, tovább mélyítve az amúgy is félrekezelt menekülthelyzet humanitárius válságát.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berberelek
2015. szeptember 14. 11:00
Ez a tenyeres-talpas trampli meddig oszthatja még az észt? Talán addig, amíg nem jön egy Jobbik megoldás!
Agyar
2015. szeptember 14. 09:40
Ekkora baromságot leírni (még DK-s szívvel is) durva! Ordít belőle a csúsztatás, az olvasó manipulálása és a "csak üssük az ellenfelet, bármi áron" szemlélet! Szégyen!!!
Tomifinn
2015. szeptember 14. 02:21
Csak egyszer élném meg, hogy a kormány veletek bánik embertelenül, Vadai, te...
vakhangya01
2015. szeptember 13. 23:54
Szerintem jól szophat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!