Nézőpontok változása

2015. október 20. 09:00

A baloldali vezetők szembesültek saját választóik bevándorlás-ellenes nézeteivel és azzal, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek mégis igaza van.

2015. október 20. 09:00
Balázs Ádám Samu
Nézőpontok blog

„Nemcsak hazánkban, Európa-szerte is tanácstalan a baloldal a bevándorlási krízis kapcsán. Nézzünk meg ezúttal két szociáldemokrata véleményt, melyek rámutatnak, hogy az alternatív valóságok között sodródó európai szocialisták álláspontja »megjárta a damaszkuszi utat«.

Az európai baloldaliak év elejétől kezdve ideológiai szemszögből közelítették meg a migráció kérdését, az emberi jogokra és a befogadás erkölcsi parancsára hivatkoztak. Először tagadták, hogy a migránsok döntő többsége gazdasági megfontolásból érkezik, majd a »jobb élethez való jog« nem létező intézményét emlegetve a gazdasági bevándorlókat is befogadták.

Az unió cselekvésképtelenségét megelégelő, és nemzeti hatáskörben a tettek mezejére lépő magyar kormányt pedig bírálni kezdték. Amikor már tömegesen érkeztek a bevándorlók, lassan, de biztosan változott meg az európai baloldali vezetők véleménye. Szembesültek saját választóik bevándorlás-ellenes nézeteivel, a szélsőségesen jobboldali pártok megerősödésével, valamint azzal, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek mégis igaza van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vezetéknév Utónév
2015. október 20. 13:09
Nézőpont: kormányzati milliárdokkal kitömött, közvéleménymanipulációs kamuintézet.
puszika
2015. október 20. 11:20
Ez az"ideológiai alapon+ történő megközelítés nagyon találó! A kommunistáknak meg a liberálisoknak soha sem volt a valósággal az élettel analóg álláspontjuk. Hogy ez mennyire igaz,Sztálin,Rákosi.......által legyilkoltatott milliók szegélyezik az utat. De a nyíregyházi DK-s portálon is ugyan erre buzdítanak. Nincs változás!!!!!!
Mutimi
2015. október 20. 10:05
Egy jó írás. Sokan könnyebbnek tartják az ideológiai megközelítést ahelyett, hogy a helyzetet racionálisan értékelnék. Egy politikusnak szem előtt tartania azokat, akik képviseletét jelöltté válásakor felvállalta.
daniel1992
2015. október 20. 09:53
A bukott baloldali politikusok is belátják hamarosan, hogy Orbán Viktornak igaza van!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!