Gondolatok a merénylet másnapján – vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

2015. november 15. 03:25

Fel kell készülnünk arra, hogy a nyugati országok tartós válsága esetén a jövőben a régiónak a saját lábára kell állnia és a saját útját kell majd járnia!

2015. november 15. 03:25
Vona Gábor
Facebook

„Tudom, hogy a mostani pillanatok még a gyász és a döbbenet pillanatai, de attól tartok, nem lesz sok időnk a megrendültségre, mert az események pörögni fognak, és most az idő életet jelent. A szó szoros értelmében. Európának és Magyarországnak tudni kell reagálnia, és jól reagálnia, mert ha nem, akkor még nagyobb és szörnyűbb tragédiák várnak ránk. A teljesség igénye nélkül néhány pontba szedtem a gondolataimat, abból a célból, hogy a szükséges és konstruktív társadalmi vitát kiprovokáljam:

1. A terrorizmus és a migráció között igen is van kapcsolat. A bevándorlás egyértelműen növeli a terrorveszélyt. A bevándorlók nem terroristák, de jól látható a folyamat, ahogy Európába érkezve rádöbbennek, hogy itt sem fenékig tejfel az élet, majd emiatt frusztált közösségekké válnak, akik között a terrorsejtek könnnyen megtalálják a maguk utánpótlását. Akár több generáció után is... Európa migrációs politikája és a multikulturális EU koncepciója már régen megbukott, de a tegnapi nap után ez többé nem vitatható.

2. A migrációt erősítő, támogató és az abban rejlő veszélyeket kicsinyítő politikai pártok - különösen a balliberális oldal, de több jobboldali szereplő - hibája nem tagadható mindazért, ami Európában zajlik. A párizsi tragédiáért közvetett felelősséget viselnek azok a politikai erők, amelyek Európára erőltették és akarják erőltetni a migrációt. A migránsbarát politika ideje mind Európában, mind Magyarországon lejárt. A társadalomnak, ha van életösztöne és józansága, el kell fordulnia ezektől a pártoktól és politikusoktól.

3. A terrorveszély nem ért véget, lényegében csak most kezdődik. Hiába ígért Franciaország könyörtelen ellencsapást, ez a fajta fenyegetettség sajnos nehezen lesz csökkenthető. Az ISIS felszámolása után tömegével térhetnek vissza dzsihadisták Európába, vagy fanatizálhatják az itteni hálózatukat, közösségüket. Szerencsére hazánk nem tartozik a fő célpontok közé, de mindennemű pánikkeltést kerülve Magyarországnak is fel kell készülnie a terrorizmus ellen.

4. Nyugat-Európa szinte lehetetlen helyzetbe került, hiszen olyan szinten építette saját jelenét és jövőjét a multikulturalizmusra, hogy nem tudható, van-e még a számukra visszaút. Miközben aggódunk és szorítunk Nyugat-Európának, hogy ne roppanjon össze ebben a dillemmában, nekünk, Kelet-Közép-Európának meg kell találnunk a saját utunkat. Szorosabbra kell fonnunk az együttműködésünket gazdasági, politikai és minden más tekintetben. Fel kell készülnünk arra, hogy a nyugati országok tartós válsága esetén a jövőben a régiónak a saját lábára kell állnia és a saját útját kell majd járnia. Ehhez azonban elengedhetetlenül szükséges, hogy a régió országai - ha kell, akkor Brüsszellel szemben összefogva - megőrizzék szociokulturális szöveteiket, és minden erővel ellenálljanak a migrációnak.

5. Magyarország sem kvóta, sem visszatoloncolás útján nem fogadhat be migránsokat. Sem kétezret, sem többet. Egyértelműen közölni kell Brüsszellel, hogy hazánk nem multikulturális irányban képzeli el a jövőjét. Az aláírásgyűjtés helyett az Alaptörvényt kell módosítani sürgősen, hogy minderről ügydöntő népszavazást lehessen tartani, amivel az álláspontunkat itthon és a nagyvilágban is egyértelművé tehetjük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2015. november 16. 10:02
Magyarok nem náciznak magyar embereket. Csak a bolsevik patkányok náciznak magyar embereket. A bolsevik patkányok takarodjanak haza, terrorista, népírtó, gyerekgyilkos náci izraelbe.
pvcpadló1950
2015. november 16. 08:54
Egy náci véleménye, mi is lehetne más? Vona és a he lyi náci párt nem gyászol, de örül minden olyan szörnyűségnek amit épeszű ember elítél, mert úgy vélik alátámasztják a nézeteiket.
Mindjárt
2015. november 15. 18:59
HOGY LEHET A FIDESZ JOBBOLDALI PÁRT, KOMMUNISTA ÉS LIBERÁLIS MÚLTÚ VEZETŐIVEL? Orbán Viktor KISZ (Kommunista Ifjak szövetsége)-titkárként kezdett.Kövér László KISZ-titkár a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársaként dolgozott. Deutsch Tamás,Varga Mihály,Matolcsy György,Áder János szintén KISZ-titkár volt.Fónagy János,Szabadi Béla és még sorolhatnám......Szintén MSZMP-s volt.Tehát egy SzélsőBALOLDALI,KOMMUNISTA párt és szervezeteinek voltak tagjai.Rendszerváltás után a Fidesz LIBERÁLIS politikát képviselt.Ellenezték az egyház kárpótlását,kivonultak a parlament Trianoni 70. évfordulójából tartott megemlékezéséről és a nácikkal meg a jobboldali veszéllyel riogattak.A Fidesz vezetőjét Orbán Viktort a Liberális Internacionálé titkárává nevezték ki.Majd mikor 1992-ben az akkor jobboldali kormánypárt MDF elvesztette jobbos szavazóit.Hirtelen a Fidesz jobboldali,keresztény-konzervatív párt lett.Hogy van ez??!!-Hogy lehet az hogy a Fidesz vezérkara 20 év alatt Kommunistából-Liberálisba majd pedig Konzervatívvá változott???-Szerintem inkább ezek demagóg KÖPÖNYEGFORGATÓK.Akik a meggyőződéseiket pillanatnyi anyagi érdekeik szerint váltogatják!-Mielőtt valamelyik elvakult Orbánista MSZP-s nek nézne.Leszögezem hogy én Jobbikos vagyok.És szerintem ma az egyetlen jobboldali,nemzeti érdekeket ténylegesen képviselő párt a Jobbik. http://www.gyakorikerdesek.hu
várúr
2015. november 15. 18:55
Kezd lelapulni Vona muzul-mániája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!