Kartávolság (4.)

2016. január 11. 21:22

Nem lehetne, hogy csak és kizárólag a saját nyomorult életetekkel játszatok orosz rulettet, ti barmok? Mondjuk úgy, hogy elindultok papírok nélkül Szaúd-Arábiába.

2016. január 11. 21:22
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Nem lehetne, hogy csak és kizárólag a saját nyomorult életetekkel játszatok orosz rulettet, ti barmok? Mondjuk úgy, hogy elindultok papírok nélkül Szaúd-Arábiába. Ha valamelyik határon megállítanak, elkezdtek üvöltözni és megdobáljátok flaszterral az arab határőröket. S ha mégis megérkeztek, akkor Rijád főutcáján letépitek a burkát az arab nőkről, s bejelentitek, hogy szeretnétek megnyitni Szaúd-Arábia legnagyobb és legmodernebb nudistastrandját. Ok? Addig mi itt csak elleszünk valahogy ebben a skanzenban, és megpróbáljuk megőrizni magunknak a fehér, keresztény többséget. Rendben van, gyerekek? Ráadásul így mindenki jól járna, mert mindenki élhetne a maga mániáinak. Ti exportálhatnátok a nyitott társadalmat és a liberalizmust, mi pedig végre megszabadulnánk tőletek. Örökre. (...)

A Charlie Hebdóval kezdődött 2015.

Kölnnel vette kezdetét 2016.

Önmagán túlmutató szimbólum mindkettő. Ám a szimbólumokon túl itt élünk mi, fehér és keresztény európaiak. Szimbólumai az igazi áldozatoknak.

Reménységünk pedig önmagunkban van, és önmagunkban lehet. Abban, hogy élni akarunk, és felébredünk végre. És megbecsüljük azon kevés vezetőt, aki képes a mi érdekeink szerint cselekedni. Vagy legalább elég bátor ahhoz, hogy a sajtó inkvizíciója ellenére kimondja néha az igazságot. Steffen Bilger CDU-s parlamenti képviselő az egyik, aki a kölni iszonyat után ezt írta a Twitteren:

»Ez így nem mehet tovább! Sürgősen csökkenteni kell a bevándorlást, biztosítani kell a határokat, fel kell gyorsítani a kitoloncolásokat, és következetesen kell igazságot szolgáltatni!« 

Nagyjából így. Csak kicsit pontosítanék: nem csökkenteni kell a bevándorlást, hanem megszüntetni. Még most, ameddig lehet, és ameddig még van értelme.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trespass
2016. január 12. 09:23
"... itt élünk mi, fehér és keresztény európaiak." Ezen nagyot mosolyogtam. "Je suis catholique" :DD Mondjuk fehérnek lehet, hogy fehér, bár ez sajnos semmi pozitív tartalmat nem hordoz (sőt - ha róla van szó!).
kalmarlajos
2016. január 12. 02:31
A Bayer se egy magyar név...
szervető
2016. január 12. 00:59
Megértem az érzelmeket. Idònkent helye van, en szeretem a Bayer cikkekbe agyazott nyelvi bravurokat, de most mar kiabrandit. Öncelunak tetszik, mert mindig ugyanazt csinalni, es mas eredmenyt varni tőle... Pl. Azon európaiak, akiknek par honap alatt esetleg valtozott a véleménye, nem a hasonlo hangvetelben talaltak meg az uj latasmodot... Sőt, azt figyeltem meg, meg aki hajlithato, az is inkabb vedekezik hasonlo verbalis tamadasra, nem atgondol, mert igy van összerakva az ember. Nem a düh hianyzik a megoldashoz, a higgadt ervek sokkal inkabb hianyoznak. Az irastudó ember dolga nem az ertetlenseg rokonertelmű es hangulatfestő kifejezeseiben való tobzodás, hanem a közös fogalmak megtalálasa... Megosztottak vcagyunk a kerdesben, ezt a megosztast melyiteni nem a megoldas resze, hanem a problémáé.
pitypang1125
2016. január 12. 00:05
Megint igaza van, még ha egy kicsit sarkosan fogalmaz is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!