Rasszizmus és előítélet

2016. január 10. 13:34

Európa ma pontosan azt csinálja, amit Orbán Viktor hónapokkal ezelőtt mondott. Hat hónapja Orbánt Európa sötét oldalának tartották. Most Svédország az ő lábnyomait követi.

2016. január 10. 13:34
Ben-Dror Yemini
Ynet

„Az európai körülmények mások, mint Izraelben. Európában nincs jelen a konfliktus oka, mint egy többség és kisebbség közötti viszonyokat beárnyékoló felhő; ott nincs megszállás, ott az arabok bevándorlók, néhányan újak, mások másod- és harmadgenerációsok  míg Izraelben az arabok bennszülött lakosságot alkotnak. De a különbségek ellenére az európai problémák még a nagylelkűen befogadó országokban is sokkal súlyosabbak.

Az elmúlt év során a terrorizmus probléma súlyosabb lett, és úgy tűnik, a fenyegetés Párizsban, Münchenben és Brüsszelben sokkal komolyabb mint Tel Avivban. Ahogy a feszültségek is a társadalmakban. Nagy-Britannia, Franciaország és Németország idős lakosságának nagy része fél az idegenektől, és Európa sok országában vannak "no-go" zónák, amiket az emberek a maguk érdekében jobb, ha elkerülnek. Ilyen zónák nincsenek Izraelben. Kérem, ne használjuk a »megszállás« szót felmentésül mindarra, ami itt folyik. Ez a legnagyobb öncsalás, amit a politikai korrektség elkövethet.

Két héttel ezelőtt részt vettem Shlomo Avineri professzor előadásán. Arról beszélt, hogy Európa ma pontosan azt csinálja, amit Orbán Viktor hónapokkal ezelőtt mondott. Ezen a héten Avineri újabb bizonyítékot talált az igazságára. Nem más mint Svédország döntött úgy, hogy bevezeti a határellenőrzést. A bulinak vége van. Nem jönnek többet non-stop menekültek vagy nem-menekültek. Az Öresund hídja, ami összeköti Svédországot és Dániát, nem nyitott határ többé. Hat hónapja Orbánt Európa sötét oldalának tartották. Most Svédország az ő lábnyomait követi.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gusztav12
2016. május 26. 04:09
@figyellek 2 "Óriási pofátlanság, hogy miközben annyi nép eltünt, volt pofájuk a zsidóknak fennmaradni..." És nemcsak az! Hanem nem is óhajtanak hazamenni, aliyázni!! Ez a probléma!
Gusztav12
2016. május 26. 04:09
Amerikában a zsidóság 95%-a rendszeresen jár zsinagógába. Amerikában a zsidóság 99%-a vallja Israelt a hazájának. Goldie Hawn, Michael Douglas, Steven Segal echte zsidók. Tony Curtis (alias Schwartz) első dolga volt komoly pénzeket adni a Dohány utcai zsina felújítására. Kun (alias Cohn elitélt nagyváradi munkáspénztár sikkasztó) és 19-es tömeggyilkos, csak jiddisül beszélt a többi gazemberrel. Ha Magyarországon fel akarnak állitani egy szobrot egy kiemelkedő magyarnak és az élősködőknek ez valamiért nem tetszik, még a los angelesi kaftánosok is nyivákolnak. Nincs olyan, hogy asszimilálódott zsidó. Hasonlóan az Európába beözönlött trágyákat. Soha nem fognak megváltozni. Az európaiaknak kell.
haj rá
2016. május 15. 08:12
Ne zsidajozz!
haj rá
2016. február 15. 01:16
Segg Jövőt !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!