Gott mit uns!

2016. január 20. 10:13

A svédeknek – és a svédeket hadd ne úgy definiáljuk, ahogy a kormányuk teszi, azaz állampolgárság szerint – elegük van, és könnyen igazolhatják az elméletet: a változás onnan fog elindulni, ahol a legnagyobb a baj.

2016. január 20. 10:13
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„A jobb- és balközép kormányok azért rombolhatják le büntetlenül Svédországot, mert ők maguk és szavazóik is ugyanabból az agymosott társadalomból jönnek, amelyben, ha a bevándorlók bűncselekményeket követnek el, akkor azért kell aggódni, nehogy kiderüljön a kilétük, mert még megerősödik a szélsőjobb. Ahol a feministák az elhallgatott kölni és svédországi zaklatások után is csak azt tudták mondani, hogy ne legyünk rasszisták, az egészről nem a bevándorlók tehetnek, hanem a patriarchátus.

Valahol a könyörtelen véleménydiktatúra, a szétbombázott nemi szerepek mögött Svédország ébred. Aki tud, védekezik, a svédek lassan menekültek saját hazájukban, rohamosan költöznek el azokból a negyedekből, ahová már a mentősök is katonai védőfelszerelést kérnek. Ráadásul a bevándorlás árnyoldalai már nem csak a „no go” zónák valóságában jelennek meg, hanem abban is, hogy a többségi társadalom fokozatosan kiszorul magából a jóléti államból. A svédeknek – és a svédeket hadd ne úgy definiáljuk, ahogy a kormányuk teszi, azaz állampolgárság szerint – elegük van, és könnyen igazolhatják az elméletet: a változás onnan fog elindulni, ahol a legnagyobb a baj.

»Gott mit uns«, azaz »Velünk az Isten« – ahogy sokan mások a történelemben, így ment csatába a svédek nagy királya, II. Gusztáv Adolf is. Svédországot rettegték és tisztelték, amíg nem lett belőle először jóléti álomállam, majd egy önmagát mosolyogva legyilkoló liberális disztópia. Svédország jobbat érdemel, Európa jobbat érdemel. Ahogy Angela Merkelnek, a svéd kormánynak is meg kell értenie, hogy a tessék-lássék szigorítások nem oldják meg a helyzetet, teljes szemléletváltásra van szükség. Megtehetik, hogy nem hallgatnak a tanácsokra, hogy hagyják, amíg a németeknek és a svédeknek is minden mindegy lesz. De ami akkor jön, az nem lesz szép.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2016. május 26. 18:14
"Valahol a könyörtelen véleménydiktatúra, a szétbombázott nemi szerepek mögött Svédország ébred." Osztán, ezt vajon honnan a fészkes fenéből tetszik tudni? Netán felhívták a kedves Mariannt mind a "svédek", hogy most már nagyon,de nagyon elegük van? Vagy mégis honnan? Merthogy a források, amikre a cikkben hivatkozik ("Svédországban, ahonnan naponta áramlanak a hajmeresztő hírek..." így, ebben a formában" azért elég viccesek. Objektívnek pedig még véletlenül sem nevezhetőek. Viszont remekül megfelelnek egy ideológiai indíttatású cikk szándékának.
Pinter68
2016. május 26. 18:14
"amúgy tavaly év vége óta ez a legnépszerűbb párt a leghaladóbb szellemű és legtoleránsabb országban" Ja, de még így is csak feleakkora a támogatottsága, mint a két másik nagy pártnak együttvéve. Szóval, még kicsit korai lenne kijelenteni, hogy szélsőjobboldali áttörés következett be Svédországban. Legfeljebb annyit bizonyít, hogy válságos időszakban még a legerősebb demokráciákban is megnövekszik a leegyszerűsített, demagóg megoldások iránti igény. Csak többnyire hamar el is múlik.
Pinter68
2016. május 26. 18:14
Nem olyan régen volt egy másik erő is, ami többek között a hedonizmus és a devianciák, a túlzásba vitt szabadság meg a zsidók ellen lépett fel. Mondván, hogy ezek okozták az ország minden gondját. Náci Németországnak hívták. Emlékszel-e, hogy mi lett a vége?
Pinter68
2016. május 26. 18:14
"2008-óta , és MINDEN TERÜLETEN." Télleg? És akkor hány korábban liberális európai ország szakított ezért a liberális jogrenddel. Úgy értem, minket leszámítva?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!