Hazugságok hálójában

2016. március 18. 09:56

A bevándoroltatás fedőnevű folyamat legmélyebben fekvő stratégiai célja pedig nem más, mint az, hogy még azt a költséget is megtakarítsa a globális tőke, amit eddig a perifériákra történő kitelepülése jelent.

2016. március 18. 09:56
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Az európai integráció, a felzárkózás, a kohéziós alap és egyebek csupán eufemisztikus metafogalmak, amelyek arra szolgálnak, hogy elfedjék a valóság brutalitását. Azt, hogy a munkaerő árának tartós csökkentése az egyetlen valóságos stratégiai cél. A bevándoroltatás fedőnevű folyamat legmélyebben fekvő stratégiai célja pedig nem más, mint az, hogy még azt a költséget is megtakarítsa a globális tőke, amit eddig a perifériákra történő kitelepülése jelent. Ennél sokkal olcsóbb, ha nem ő megy ki a perifériákra, hanem az ott élő munkaerőt »hajtja át« a Nyugat technológiai központjaiba, ahol a nagyvárosok perifériáin részükre létrehozott munkaerőraktárakban helyezi el őket. Ezzel kettős nyomás alá helyezi a centrumok, illetve a közvetlen fél-perifériák »munkaerőállatait«. Amire azért is nagy szüksége van, mert az utóbbi évtizedekben a centrum és a félperifériák munkaerőcsordái spontán módon egyre radikálisabban lassítják saját szaporodásukat. A tudattalan mélyrétegekben mindez az ösztönös védekezés egy formája. Hiszen ha a globális tőkestruktúrák a munkaerőállatok »túltenyésztésével« próbálták tartósan alacsonyan tartani a munkaerő árát, akkor az erre adható egyetlen logikus válasz a »munkaerőállatok« részéről a tenyésztés akadályozása, lelassítása.

A bevándoroltatás tehát az így előálló alulkínálatot próbálja megakadályozni, de rendkívül veszélyes fegyvernek bizonyulhat. Mert olcsónak ugyan nominálisan olcsó, de a használat értékéhez képest valójában sokkal drágábbnak bizonyulhat, mint a félperifériák »munkaerőállatai«. Aligha kell bizonyítani, hogy mindez az uralkodó beszédmóddal tökéletesen elbeszélhetetlen. Az uralmi reprezentánsok számára tehát marad az egyre ócskább és egyre zavarosabb hazugságok szövevényes hálója, ami azonban mind végzetesebben fojtogatja Európa népét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2016. május 12. 11:01
Pl. ott, hogy a legtöbb ország minimálbér előírásai miatt minimum ugyanannyiba kerül egy szíriai mint egyy germán munkás.
na még ez is
2016. május 12. 11:00
Bogár soha nem állít semmit, csak a hangzatos, általa kitalált jelzős szerkezeteket teszi egymás után amiből születik egy értelmetlen zagyvaság, amire a hívek helyeselnek, hiszen megtalálhatóak bennr azok a hívószavak, amikre ők ugranak.
marko11
2016. április 20. 20:01
Valóban rétegigény. Az a vékony réteg, amelyik még ma is hajlandó gondolkodni.
KisKoller
2016. április 20. 19:58
jhajjistenem... bogárlászló és a nyomorúságos öregkor :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!