A németek stratégiai váltást várnak a kancellárjuktól

2016. március 18. 08:18

Kijelenthető, hogy 25 évvel a német egység után nem következett be a volt keleti tartomány, az NDK remélt integrációja.

2016. március 18. 08:18
Nógrádi György
Magyar Idők

„A részvétel mindhárom tartományban rendkívül magas volt. A kommunista utódpárt, a Die Linke továbbra is csak keletnémet területen tudott bekerülni a parlamentbe, egy nappal a választások után pedig Szász-Anhaltban le is mondott a párt tartományi vezetője, csakúgy mint az SPD-é. A felmérések szerint a németek kétharmada nem hisz a török ígéretekben, és kétkedve várja a március 17–18-i EU-csúcs eredményeit. A választások hatására Merkel mozgástere tovább csökkent, a német lakosság döntő része stratégiai váltást vár a kancellártól.

Közben a bajor miniszterelnök, Horst See­­hofer nyíltan bejelentette, hogy az idő Münchent, és nem Berlint igazolta. Wolfgang Bosbach, Németország egyik legismertebb politikusa lemondott az Alkotmányvédelmi Bizottság elnöki posztjáról a német parlamentben, a Bundestagban, mert lehetetlennek tartja a merkeli menekültpolitika támogatását.

A három tartomány választásai igazolták, hogy az AfD országos erővé nőtte ki magát, a tizenhat tartományból már nyolcban bent van a törvényhozásban, és kijelenthető, hogy 25 évvel a német egység után nem következett be a volt keleti tartomány, az NDK remélt integrációja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2016. március 18. 13:16
De jó lenne:-)))) "Európai felkelés Merkel ellen? Káncz Csaba, 2016. március 18., 08:32 Privátbankár Cimkék Angela Merkel , Donald Tusk , eu-csúcs Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke is váratlanul támogatásáról biztosította a Merkel-Erdogan paktum ellenzőit. A menekültkérdés tartós megoldására Brüsszelnek jelenleg nincsen ereje. Merkelnek belpolitikailag is meg kell gondolnia, meddig feszíti a húrt: a bajor CSU világossá tette, hogy elutasítják a török vízummentesség feloldását. Az Európai Tanács tegnapi és mai brüsszeli értekezletének középpontjában a migrációs válság, annak európai uniós hatáskörben elérhető lehetséges megoldásai, valamint a Törökországgal folyamatban lévő tárgyalások folytatása és az EU-török megállapodás elfogadása állnak. Diplomáciai források szerint az uniós tagállamok túlnyomó többsége ellenzi azt a Merkel-Erdogan paktumban szereplő tételt, miszerint Ankara EU-s csatlakozásai tárgyalásait fel kellene gyorsítani a menekültválságban nyújtandó szolgálataiért. Te is fiam, Tusk? A Merkel kancellár elleni EU-s felkeléséhez ráadásul az elmúlt órákban váratlan helyről érkezett támogatás. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke tegnap kijelentette, hogy az EU-Törökország paktumnak minden egyes tagállam számára elfogadhatónak kell lennie. Ez viszont gyakorlatilag elérhetetlen, hiszen csupán egyetlen pontban értenek egyet a tagállamok: Athénnak 700 millió eurót kell kapnia arra, hogy lezárja határait és távol tartsa a menekülteket és migránsokat az EU centrumától, minden más pont hevesen vitatott." http://privatbankar.hu/makro/europai-felkeles-merkel-ellen-291489
választópolgár
2016. március 18. 10:44
" A felmérések szerint a németek kétharmada nem hisz a török ígéretekben..." mit is mond a korán a "hitetleneknek" tett ígéretről, szerződésről? Semmis, nyugodtan lehet megszegni, hazudni, sőt, dicsőség csellel átverni őket.
balbako_
2016. március 18. 10:15
A volt NDK megtapasztalta már a "testvérek" gőgjét, és butaságát. Ossik maradtak és bár az életszínvonaluk ugrásszerűen nőtt a pökhendi liberális gőg őket is az utcaseprő migráns közé sorolja. Már csak ezért is ébrednek korábban, mint a többi.
Tündér_Lala
2016. március 18. 09:45
Legyen mindenki számára tanulság: nagykoalició - egy krízis hibás kezelése kapcsaán - katasztrofális hatást eredményez, ebben az esetben nem csak Németország, hanem Európa szempontjából is. Vagyis nincs felelős választási lehetőség a hibás politika elutasítására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!