Kölnről és a nemi erőszakról

2016. március 26. 18:11

Köln a radikális iszlamizmus kisérlete volt arra, hogy a mi feminista állításunkkal szembeni politikai akaratát kinyilatkoztassa. Verjük vissza.

2016. március 26. 18:11
Ungár Péter
Ungár Péter
Reflektor

„Kölnben megmutatkozott, hogy politikai fegyverként használják a nemi erőszakot az ide érkező iszlamista férfiak az itt lévő európai férfiak ellen. Ebben a harcban a nő csak eszköz, a politikai dominancia eszköze. Ez ellen fel kell szólalnunk. Ezt akkor tudjuk megtenni, ha visszatérünk az eredeti kérdéshez, és elmondjuk, hogy Joan Didion sugalmazása bár elméletileg igaz, gyakorlatilag pont az igazság ellentéte. 

Olyan társadalomban kívánunk élni, ahol a szexuális aktus demisztifikálva van és kikerül a patriarchális értelmezés alól, ahol a nemi erőszakot a testi erőszak csak egy fajtájának tekintjük. De amíg ez nem valósult meg, addig nem szabad úgy tekintenünk rá. Amíg látszik, hogy ez a hatalomról szól, a férfidominancia legelemibb bemutatásáról, addig igenis külön kell kezelnünk a többi erőszaktól. Azoknak, akik így próbálják bemutatni a dominanciájukat, vagy relativizálják az ilyen erőszakot, meg kell mutatnunk, hogy a toleráns európai kultúra tud nemet mondani. Legyen az német polgármester asszony, aki szerint ezentúl a nőknek karnyújtásnyira kell járniuk, vagy legyen az egy kölni imám, aki szerint az egészről a lányok tehetnek. Őnekik nincs bocsánat. Nincs együttérzés. Morális ítélet van. Fentről lefelé, hierarchikus módon, a kérdést nem kontexualizálva. 

Heller Ágnes tavaly áprilisban a Germanwings tragédia kapcsán azokról szóló cikkében, akik szerint a pilóta cselekményeit is a depresszió társadalmi stigmájában kell értelmeznünk, a következőt írja: »Úgy érzem, hogy elvesztettük morális érzékünket. A bűnt nem nevezzük bűnnek, a gonoszt nem nevezzük gonosznak. Hogy nem csak azzal védekezünk a hasonló esetek ellen, hogy mostantól fogva egyedül nem ülhet senki sem a pilótafülkében (autóbuszt is lehet a szakadékba vinni), hanem azzal is, hogy a morális felháborodásunkat minden ceremónia nélkül, határozottan kifejezzük. (…) A gonosz betört langyos világunkba, s mi nem tudunk vele mit kezdeni.«  Ugyanezt ajánlom mindenkinek a kölni tömeges szexuális erőszak után hónapokkal. Tegyük ezt meg mindig, amikor ilyen történik. Ne féljünk magunktól. 

A radikális iszlamizmus uralma alatti társadalmak morálisan rosszabbak, mint az európaiak, mert ott még kevesebb ideje, erőforrása és ezért eredménye volt a nőmozgalomnak, hogy közös politikai kísérlet tegyen arra, hogy a nők egyenlően tudjanak a férfiakkal közösen a társadalomban részt venni. Mi ezt a kisérletet megtettük. Köln a radikális iszlamizmus kisérlete volt arra, hogy a mi feminista állításunkkal szembeni politikai akaratát kinyilatkoztassa. Verjük vissza.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2016. április 17. 21:47
Hát őeminenciája megzakkant...
balbako_
2016. április 15. 10:18
Egyszerűen arról van szó, hogy az iszlám törvényeit ismerik el az európai törvényeket nem. Náluk a nők otthon csücsülnek aki ki megy az utcára tudja, hogy erőszaknak teheti ki magát.
Hirundo
2016. április 05. 09:48
A legtöbbször nem szoktam egyetérteni a feminista érvelésekkel, de Ungár Péternek most igaza van. Az iszlám nem tekinti embernek a nőt, és ez a fő oka a mohamedánok integrálhatatlanságának.
odysseus
2016. április 05. 09:48
".. Verjük vissza" És hogy vered vissza rózsabimbó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!