Egy be, egy ki

2016. április 05. 07:49

Minden egyes menekültet rendőr kísér, állítólag volt, akit meg is bilincseltek. Az egész eljárás a számok körül forog, minden a matematikáról szól. A sorsok, az életek alig érdekelnek valakit.

2016. április 05. 07:49
Dési András
Népszabadság

„Minden egyes menekültet rendőr kísér, állítólag volt, akit meg is bilincseltek. A legtöbb menekült számára a törökországi visszaút ugrás az ismeretlenbe. Bár már megtapasztalták az ottani körülményeket, hogy most pontosan mi történik velük, azt senki sem tudja. A szírek mellett sok más védelemre szoruló is akad. Irakiak, afgánok. A túlterhelt törökök valószínűleg a legrövidebb úton megszabadulnak tőlük. Az Európai Unió által a menekültellátásra felajánlott hárommilliárd eurót nem rájuk költik.

A kitoloncolás során az érintetteket rabokként kezelik. A megbilincseltek erre agresszivitással reagálnak. Az elrettentő fotók, híradó-tudósítások, a politikusok megnyilvánulásai a félelmet növelik a lakosságban, amelyik a vasra vertekkel szemben maximális szigort vár el. Az egész eljárás a számok körül forog, minden a matematikáról szól. A sorsok, az életek alig érdekelnek valakit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Negue
2016. április 17. 23:53
Dési úr! A fanyalgása után elfelejtette odavetni a megoldást! Kíváncsian várjuk!
Vigyázzunk
2016. április 17. 22:19
"A sorsok, az életek alig érdekelnek valakit." Titeket se érdekel, az egész arra jó nektek, hogy Orbánt basztassátok. Rohadt tetű bolsik.
C.Dömötör
2016. április 17. 13:39
Egy tegnapi hír, Olaszországban ez évben 43% a többlet, a tavalyi év első három hónapjához mérve. Líbiában 800 000 ,,menekült" vár egy lehetőségre, hogy Európába jöjjön. Azok akik ezt megszervezték, mármint Európa destabilizációját, nem adják fel olyan könnyen. A civilszervezetek követelik(!), hogy a gazdagabb országok, a dupláját fogadják be, az eddigihez képest. A nyugati sajtóban amint elcsitul a felháborodás (a merényletek miatt), ahogy szilveszter után is, gőzerővel folyik a propaganda, és a szerecsenmosdatás. A Népszabi legnagyobb gondja pedig az, hogy a határsértőket megbilincselik. Ahelyett, hogy simogatnák őket.
Starlord
2016. április 17. 13:38
"Minden egyes menekültet" Kb úgy 48 ezerszer megbeszéltük már, hogy a menekülteknek nem csak jogaik vannak hanem törvényi kötelezettségeik is. Senki nem gondolhatja azt komolyan, hogy bármely államban ezt megtehetnék úgy, hogy a hatóság ne járjon el ellenük?! Maximum csak akkor lehetne menekült, ha jogkövető emberként menekültkérelmet kérne amikor belép egy országba. Olyan még a mesében sincs nemhogy egy államban, amiről ti dumáltok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!