Tényleg csak a bevándorláspárti politika lehet demokratikus?

2016. április 16. 13:25

Tényleg csak a bevándorláspárti politika lehet demokratikus? S, ha igen, akkor ezt ki, és milyen jogon döntötte el? Mivel ezekre nincs válasz, elég nehezen értelmezhető a Freedom House jelentése.

2016. április 16. 13:25
Gömbicz Nándor
Nézőpontok blog

„No, de hogy ne veszítsük el a komolyságunkat, mégiscsak fel kell tennünk a kérdést: tényleg csak a bevándorláspárti politika lehet demokratikus? S, ha igen, akkor ezt ki, és milyen jogon döntötte el? Mivel ezekre nincs válasz, elég nehezen értelmezhető a Freedom House jelentése. A demokráciában ugyanis több vélemény ütközik, így – csak, hogy a tárgynál maradjunk – a bevándorlás támogatása, és a bevándorlás elutasítása is legitim lehet. A döntést végül a választópolgárok hozzák meg, így egy felelős kormány nem teheti meg, hogy az ország jövőjét érdemben befolyásoló kérdésekben figyelmen kívül hagyja a társadalmi elvárásokat. A demokratikus kormányzás megítélésénél tehát inkább erre érdemes fókuszálni ahelyett, hogy ideologikus meggyőződés alapján ítéljük meg az egyes kormányok demokráciához való hozzáállását. Erről szól ugyanis a népszuverenitás elve, és ezen alapul a modern kori demokrácia!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2016. április 17. 07:01
Azt már látjuk egy ideje, hogy a demokratikus szót jokerként használják saját ideológiájuk megjelölésére. Elég csak azt nézni, hogy nálunk a ballib ellenzék elnevezte magát demokratikus ellenzéknek, jelezvén, hogy csak ők a demokratikusak, a fidesz meg a jobbik nem demokratikus. Ami egy ordító butaság, mivel a jobboldalt is a választók juttatják a parlamentbe, meg a hatalomba.
ormányos csillós
2016. április 16. 23:37
élősködők menete, zsidó tombolás miatt lehetetlenül el a közlekedés Budapesten: https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/04/15/pokolla-teszi-budapesti-belvarost-a-zsido-vonulas-vasarnap/
Tintamin
2016. április 16. 21:54
Ez a kormányközeli banda, amelyik milliárdokért nyalja a kormány seggét??? Akkor csakis igazat írhatnak. Éljen a kommunista központi propaganda!
Negue
2016. április 16. 21:16
Na, ez egy jó kérdés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!