Tényleg csak a bevándorláspárti politika lehet demokratikus?

2016. április 19. 08:12

Bizony, kedves olvasó, ha Ön is biztonsági kockázatnak tartja az illegális bevándorlást, ha Ön is egyetért a határok következetes védelmével, ha Ön sem támogatja a bevándorlók kvóták szerinti elosztását, akkor bizony Ön is látens xenofób…

2016. április 19. 08:12
Gömbicz Nándor
Nézőpontok

„A Freedom House jelentése szerint tavaly a kormány bevándorláspolitikája miatt is romlott a demokratikus kormányzás minősége Magyarországon. Mindez elég paradox demokráciaértelmezésre vall, a magyar választók jelentős többsége ugyanis egyetértett a kormány bevándorlás-politikájának irányával. A demokráciában pedig a kormányok elsősorban a választópolgároknak felelősek.

Persze a Freedom House-nak erre is van magyarázata: a Fidesz-KDNP nem tett mást, mint „a társadalomban jelenlévő látens xenofóbia politikai kiaknázásával” visszanyerte korábbi  népszerűségét. Bizony, kedves olvasó, ha Ön is biztonsági kockázatnak tartja az illegális bevándorlást, ha Ön is egyetért a határok következetes védelmével, ha Ön sem támogatja a bevándorlók kvóták szerinti elosztását, akkor bizony Ön is látens xenofób… még akkor is, ha amúgy nem idegengyűlölet vezérli…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
WANTED
2016. május 21. 16:54
Jaj, hagyjuk már. Mind rohadék, aki nem akar terroristákat etetni. Tudjuk... Ja és náci. Ja és fasiszta. Na meg antiszemita és rasszista. Ja és XE_NO_FÓB. Ez de gyönyörű. Van még mit tanulnunk piacgazdaságból és demokráciából, ha utol akarjuk érni az alkonyuló nyugatot.
Vezetéknév Utónév
2016. május 05. 02:21
A demokrácia nem azonos a többség puszta akaratával. A fogalom az alapvető emberi jogok elfogadását és azok intézményes, jogállami garanciáit is feltételezi (ezért nem vezethető be a többség által valószínűleg támogatott halálbüntetés). Ha egy kormány etnikai, vallási vagy rassz alapon kifejezetten menekültellenes indulatokat kelt, az valószínűleg nem híve a demokratikus alapértékeknek, vagy önkényesen válogat közülük, ami inkorrekt. A Freedom House bírálata teljesen megalapozott.
galahad
2016. május 04. 06:27
Amiről én írtam, az etológia, nem pedig marxizmus.
galahad
2016. május 04. 06:27
Ez nem egészen igaz. Az ember csoportokba való szerveződését az _egyének_ közötti agresszió mértékének drasztikus (!) csökkenése, és egy szinttel feljebb, a csoportok szintjére való áthelyeződése tette lehetővé. A civilizáció, ami a csoportos viselkedés "terméke", pedig az egyének közötti agressziót fojtja el, de sosem fojtotta el a csoportok közötti agressziót. Az emberi történelem háborúk sorozatából áll...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!