Kvótanépszavazás? Bojkott!

2016. április 20. 07:13

Orbán Viktor számára megszégyenítő vereséggel végződött a vasárnapi boltbezárás ügye. A Fidesz, eddigi gyakorlatának megfelelően, a kudarc emlékét kiszorítandó valamilyen új kezdeményezéssel kell előálljon.

2016. április 20. 07:13
Hajdu Nóra
Népszabadság

A kvótanépszavazás, melynek időpontját egyelőre lebegtetik, a Fidesz számára felkészülést jelent a ­2018-as választásokra, és kapcsolódik Orbánnak ahhoz a várakozásához, hogy az EU döntő jelentőségű átalakulás előtt áll, mert a mai formájában nem életképes. Az átalakuló unióban pedig Magyarország helyét semmiképp nem a mag-Európában, hanem valamiféle periferikus tagsági viszonyban látja.

Ezt az is indokolja, hogy 2020 után megnehezül a ma Magyarország számára létfontosságú uniós forrásokhoz való hozzáférés. Ezenkívül számos európai politikus tette világossá, hogy Orbán és V4-beli társai a forrásokhoz való hozzáférés új rendjében a menekültügyben tanúsított antiszolidáris magatartásuk ­miatt semmi jóra nem számíthatnak. Az Orbán-rezsim szabadulni akar a számára mind terhesebb európai jogállami eljárásoktól, a korrupcióellenes és versenybarát szabályoktól is.

Orbán tehát Magyarországot az unió perifériájára akarja vezetni, vagy azon is túl. A kvótanépszavazás általa feltételezett támogató eredményére építve megkezdi a 2018-as választások kampányát, egyik valószínű témájával, az Európa-ellenességgel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
motoros
2017. április 19. 09:47
Dilis picsa.
írmag
2016. augusztus 19. 20:11
Kedveském, melyik Hajdú családot képviseled? Ilyen gondolatokért csak pártmunkásokat fizetnek, magyar ember érdekű gondolatod nincs?
balbako_
2016. május 25. 08:55
A népszavazásra lehet hivatkozni az EU-ban. Láthatta a Holland népszavazás milyen kalamajkát csinált az EU-n belül. Egyébként a bolti nyitvatartási népszavazása volt csont felesleges baromság.
milláscsupor
2016. május 18. 18:40
Hülye picsa. Már csak ilyennel engednek megjelenni? Agyhalott...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!