Határeset

2016. április 15. 16:48

A fideszes boltzárszavazás körüli felhajtás és Orbán Viktor vásárhelyi vendégéjszakája kihozott a fényre valamit abból, amit a hatodik éve kormányzó párt szinte soha nem mutat meg: a hatalmi mechanizmus valóságos működéséből.

2016. április 15. 16:48
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszabadság

Egyrészt a saját kormányán belül megkérdőjelezhetetlen tekintélyű miniszterelnök egy korábban lekötött hivatalos programját lemondva személyesen látogatta meg Lázárt a kényszerű parlamenti nemszavazás után, ami akkor is kivételes, talán példátlan gesztus, ha kettejük beszélgetésének tartalma örökre titok marad is. Másrészt az egy éve zajló, főszabály szerint minden kérdést megválaszoló kormányinfók legfeszültebb jelenetét produkálta, amikor lapunk rákérdezett, hogy valóban felülírta-e a kormányfői akarat Lázár János képviselői autonómiáját – erre ugyanis az összes körülmény ismeretében az igenen kívül más válasz nem adható, azt viszont a teljes magyar sajtó és a kamerák nyilvánossága előtt nem lehetett kimondani.

Ha jól sejtjük, Orbán Viktor végső soron megkövette Lázárt az eset miatt, Lázár János pedig nem hagyta, hogy ezt a tényt Orbán fejére olvassák. A tanulságot inkább csak körülírni lehet: Balog Zoltánnak (aki az emlékezetes szavazás alatt állítólag Lázár Jánossal kávézott) nem járt a miniszterelnöki engesztelő vizit – nála, annak ellenére, hogy fölszentelt lelkészről van szó, a jelek szerint mást jelent a vasárnap szentsége, és máshol vannak a határok, mint Lázárnál.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. április 16. 20:26
Becsüld meg a dílered Miklós, nagyon komoly anyagot terít.
Héja
2016. április 16. 17:19
Újabb buta spekulációt olvashattatok feleim.
catalina9
2016. április 16. 14:09
Csuhaj Ildikó a mobilszentkép ravaszdi csapdát állított Lázárnak, aztán belesett. Lázár meg mosolygott. Hargitai elvtárs meg próbál fordítani..
catalina9
2016. április 16. 14:06
Ez a cikk nem határeset, maga a tömény látványlibsi lábszag.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!