Anarchisták és bajkeverők lázadása Hellászban

2016. április 01. 08:50

Miként lehetséges, hogy a merev hatalmi viszonyok felszámolásáért küzdő, állam- és vallásellenes anarchisták most kiállnak a migránsok mellett, akikkel az iszlám fanatizmus, az eddig ismeretlen vallási alapú totalitarianizmus nyomul be Európába?

2016. április 01. 08:50
Pelle János
Magyar Idők

Miként lehetséges, hogy a merev hatalmi viszonyok felszámolásáért küzdő, állam- és vallásellenes anarchisták most kiállnak a migránsok mellett, akikkel az iszlám fanatizmus, az eddig ismeretlen vallási alapú totalitarianizmus nyomul be Európába? (...)

Görögországban, ahol nemcsak a szélsőjobboldal, de az anarchista mozgalom is erős hagyományokkal rendelkezik, 2016 áprilisa az összecsapások hónapjának ígérkezik. A migránsok visszaküldését az EU határőrizeti ügynöksége próbálja meg végrehajtani.

A Frontex nem örvend különösebb népszerűségnek sem a migránsok körében, sem pedig a görög társadalomban. Két olyan görög anarchista csoportot is ismerünk, amely valószínűleg csak alkalomra vár, hogy akcióba lépjen. (...)

A görög és a nyugat-európai anarchisták, illetve szélsőbaloldaliak Athén belvárosában rendszeresen összeverekednek az idegengyűlölő, szélsőjobboldali Arany Hajnal párt aktivistáival, és az őket támogató, Németországból és máshonnan érkező újfasisztákkal.

Görögország belpolitikai és gazdasági helyzete mindennek nevezhető, csak stabilnak nem. Ebben a helyzetben meglehetősen kockázatosnak tűnik az ősellenségnek számító Törökországból érkező, lázadásra hajlamos, elkeseredett menekültek »parkoltatása«, majd visszafordítása.

Lehet, hogy a görög és nyugat-európai szélsőbaloldaliak és anarchisták, akik hevesen ellenezik az EU menekültügyi politikáját, nemsokára akcióba lendülnek, és olyan robbanásveszélyt idézhetnek elő Hellászban, amely az Európai Unióra felmérhetetlen következményekkel járhat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. április 15. 10:18
Aki járt már Görögországban tegye fel a kezét amikor valamiről számlát kapott.....
George Soros 2.0
2016. április 10. 12:47
Egy-kettőt fel kell lógatni állam ellenes bűntettért. Illetve csak be kellene tartani a jogszabályokat, és szépen hűvösre vágni ezt a csőcseléket. Anarchistánál nincs nagyobb véglény.
Haka Pc
2016. április 05. 10:42
Az anarchistáknak meg kell mutatni, mi az anarchia. Amikor negyedszer verik meg a nyílt utcán, fényes nappal, a rendőr szeme láttára, és az csak fütyörészve figyeli ezt, na, utána két kézzel fog kapálózni, hogy legyen már rend.
Hora
2016. április 04. 16:53
Egészen addig kiállhatnak amíg megvan a fejük. majd ha a védenceik gyakorolni kezdik a kedvenc hobbijukat- már nem lesznek ennyire lelkesek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!