Vokskvóta

2016. május 17. 13:27

Saját csapdájába eshet a Fidesz a kvótareferendummal.

2016. május 17. 13:27
A szerk.
Népszabadság

„Saját csapdájába eshet a Fidesz a kvótareferendummal. A maga kreálta népszavazási törvény a kormány ellen dolgozik. Arra nem számíthattak, hogy visszaüthet a dolog, mert csak abból indultak ki, hogy népszavazással Gyurcsányt tudtak buktatni.

Orbánt nem szeretnék hasonló sorsra juttatni, ezért az érvényességi küszöböt – bár korábban elég volt, ha a szavazásra jogosultak több mint negyede azonos módon voksolt – ötven százalékot meghaladó részvételhez kötötték.

Ezt még a népszerű céllal rendezett 2008-as népszavazáson is csak tizedekkel sikerült megugrani, pedig akkor a tandíjtól, a vizitdíjtól és a kórházi napidíjtól lehetett szabadulni egy jól irányzott szavazattal. De az emberek csaknem felét ez sem érdekelte. Most nehezebb ügyről van szó. Kötelező betelepítési kvótáról, ami talán nem is létezik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!