Vona Gábor magasra tette a lécet! Vajon átugorja?

2016. május 01. 15:17

Bár a belső ellenzék háttérbe szorítása 2018-ig stabilizálhatja pozícióit, de ezzel párhuzamosan a választási eredményért is személyes felelősséget kell vállalnia.

2016. május 01. 15:17
Gömbicz Nándor
Nézőpontok blog

„Vona Gábor magasra tette azt a bizonyos lécet. Bár a belső ellenzék háttérbe szorítása 2018-ig stabilizálhatja pozícióit, de ezzel párhuzamosan a választási eredményért is személyes felelősséget kell vállalnia. Nem véletlen, hogy erre utaltak Apáti István és Szávay István alelnökök is, amikor bejelentették, hogy nem indulnak a nyári tisztújításon.

A választási felkészülés terén ugyanis nincs könnyű helyzetben Vona Gábor, elvégre a potenciális szavazók körében 14 százalékpontos hátrányt kell ledolgoznia a Jobbiknak, ráadásul „magasabb” szintre emelt belső feszültségek mellett. Kétségkívül embert próbáló feladat! Persze, van még két év, ami sok idő, de vajon elegendő? S, ha nem, akkor mi lesz a választási győzelmet már 2010 óta hangoztató Vona Gáborral? Lemond, nem indul a következő tisztújításon, vagy ringbe száll és továbbra is elnök akar maradni?

Alighanem utóbbiról lehet szó, s erről árulkodik a párton belüli riválisok kiszorítása is: Vona Gábor messze szeretné tudni riválisait a fontosabb párttisztségektől, ezzel is megnehezítve a személyével szembeni alternatíva felépítését. Kérdés, hogy mindez nem jár-e ellentétes hatással, a politikában ugyanis az ellenfeleket néha nem árt közelben tartani…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. május 02. 09:40
"Bár a belső ellenzék háttérbe szorítása 2018-ig stabilizálhatja pozícióit, de ezzel párhuzamosan a választási eredményért is személyes felelősséget kell vállalnia. " Valóban. Ha a Jobbik 2018-ban jelentősen jobb eredményt ér el mint 2014-ben akkor Vona helyesen cselekedett. Szerintem csak Szávay és Apáti esetében kérdéses Vona döntése. Nem tudom, hogy nekik miért kellett távozni. Novák nem tartozik a Jobbik vezető körébe. Bármi is legyen az eredmény, Novák leváltását helyesnek tartom. A felelőség valóban Vona hátá nyugszik. Ha a Jobbik 2018-ban kevésbé lenne sikeres mint 2014-ben akkor Vonának le kéne mondani. Nem Novák javára de le kéne mondani. Bízom benne, hogy 2018-ban sikeresebb lesz a Jobbik mint 2014-ben volt.
Akitlosz
2016. május 02. 00:04
"de ezzel párhuzamosan a választási eredményért is személyes felelősséget kell vállalnia." Na és? A politikusok sokat hangoztatott felelőssége kimerül abban, hogy esetleg nem választják őket újra.
Harangláb
2016. május 01. 21:06
Minek ez a sok huza-Vona?!
Harangláb
2016. május 01. 21:04
Gondolom, a kiszorított alelnökök nélkül egyszerűbb lesz a nász a baloldallal, és akkor már nem annyira számítanak a százalékok sem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!