Kufárunió

2016. május 08. 17:06

A bírság meglebegtetésével Brüsszel csak a tehetetlenségét ismeri el, és úgy viselkedik, mint a tekintélyét vesztett szülő, aki végső megoldásként megvonja engedelmeskedni nem hajlandó gyereke zsebpénzét.

2016. május 08. 17:06
Rostás Szabolcs
Krónika.ro

„Egymilliárd 587 millió euró – a kötelező migránskvóta elutasítása esetén ennyiben »fájna« Romániának, ha hatályba lép az Európai Bizottság szerdán elfogadott, »szolidaritási hozzájárulásnak« elkeresztelt büntetési mechanizmusa.

Ezt az összeget – román állampolgáronként mintegy 80 eurót – nem kifizetnie kellene az országnak, hanem ennyivel kapna kevesebb uniós támogatást, amennyiben továbbra is tartja magát az EU igazságügyi és belügyminisztereinek tavaly szeptemberi ülésén is kifejtett álláspontjához, miszerint nem kér a számára megszabott 6351 bevándorlóból.

No de ne essünk az eurobürokraták hibájába, hiszen a kérdés nem szűkíthető le pusztán a számok és képletek szintjére. A bírság meglebegtetésével Brüsszel csak a tehetetlenségét ismeri el, és úgy viselkedik, mint a tekintélyét vesztett szülő, aki végső megoldásként megvonja engedelmeskedni nem hajlandó gyereke zsebpénzét. Újfent bebizonyosodott, hogy az EU-t nem az európai eszme és szellemiség vezérli, egyszerűen nem képes továbbgondolni a jogelődje, az Európai Gazdasági Közösség által megfogalmazott gazdasági érdekeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valmue
2016. május 14. 10:12
"épelmélyű" Ugye ezzel a mélymagyarral fideszes a bácsi?:)
paraklétosz
2016. május 11. 23:44
A másfél milliárd ajró csak izelítő! Ez'tán jönnek a nagyobb falatok!
Akitlosz
2016. május 11. 13:46
No és ki a Brüsszel? Nem minden tagállam delegál egy embert abba a bizottságba, amelyik ellen olyan lelkesen szabadságharcol?
Volo
2016. május 11. 13:46
Te bolond külföldi létedre mi a faszt ugatsz, egy másik ország belügyeibe? Ugass otthonodban, ott kis-ázsiában!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!