Üzenjük

2016. május 23. 17:37

Mit is értsen meg Brüsszel? Például azt, hogy Magyarország államalapításunk, konkrétan Bajor Gizella Veszprémbe feleségesítése óta a Nyugat része.

2016. május 23. 17:37
Vida István
Kisalföld

Aztán Brüsszel is értse meg, hogy a Duna-medence mindig is a kultúrák határmezsgyéje volt, s a magyarság józan fele régóta tudja, hogy csakis az itt élő népek, kultúrák és vallások együttélése hozhat egyetemes boldogulást. A Duna-táj tehát Európa kicsiben. Mi a régiók nemzeti és vallási unióját ötszáz éven át sikeresen működtettük. Ezt verte szét a botrányos huszadik század. Az most a feladtunk, hogy e korszak rossz reflexeit meghaladhassuk végre. Idetartozik például az  »egyedül vagyunk« fóbiánk, s a rutinból űzött sérelmi alapú politizálásunk is, melynek lényege a morgás joga, a »ius murmurandi«. Illyés Gyula szerint, aki nálunk csak kicsit is realista, az máris labanc lesz. (Sérelmi politizálásunk nyelvezetében ez annyit tesz, hogy áruló.)

Brüsszel azt is értse meg, hogy ezer év alatt nemzeti reflexünkké lett a kiegyezéses, sunnyogós túlélés-centrikusság is. Így tudtunk túlélni mi itt minden szpáhi tempójú rezsimet. A mostanit is túl fogjuk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2016. május 23. 21:39
http://pestisracok.hu/gyurcsany-alelnoke-beismerte-azert-lobbizik-az-unional-hogy-peldasan-buntessek-meg-hazankat/ Gyurcsány alelnöke beismerte, azért lobbizik az uniónál, hogy példásan büntessék meg hazánkat a szemét hazaáruló
kitiltott
2016. május 23. 19:23
ez az "ujságíró "annak a 600 valahány győri zsidónak az egyike akinek a kedvéért felújították 3,5 milliárdért a győri zsinagógát?
lynx
2016. május 23. 18:57
Üzened és nem üzenjük, mert nem te vagy a józan többség.
luga
2016. május 23. 18:37
Üzenj, seggfej!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!