Terror a börtönökben

2016. június 17. 10:35

Sarkozy úgy véli, hogy állandó jelleggel mikrofonokat kellene elhelyezni a börtönökben és a megfelelő eszközökkel le kellene hallgatni az országban tevékenykedő radikális iszlamista csoportokat.

2016. június 17. 10:35
Balázs Ádám Samu
Nézőpontok

„A tettrekészség és a proaktivitás javíthat Sarkozy esélyein a következő hónapokban. A kormányellenes hangulatban Nicolas Sarkozy új válaszokat sürget az iszlám radikalizmus elleni harc terén, szerinte ugyanis a francia kormány nincs a helyzet magaslatán. A dzsihádizmus és az iszlám radikalizmus egymást tápláló problémáját felismerő jobboldali vezető négy pontban vázolta megoldási javaslatait.

A börtönökben el kell különíteni az iszlamistákat, mert a tendencia azt mutatja, hogy a büntetés-végrehajtási intézetek rekrutációs központként működnek. A terrortámadásokat minden esetben olyan terroristák követték el, akik korábban már kapcsolatba léptek az Iszlám Állammal, sőt Szíriában is hosszabb ideig tartózkodtak. Annak ellenére, hogy a hatóságok számára nem ismeretlen bevándorlási hátterű személyek követik el a támadásokat, a francia kormány nem felügyeli őket elég hatékonyan, sokszor bizonyíték hiányában megszüntetik a vizsgálódást. Ahogyan a társadalomban, a börtönökben is kialakulnak olyan hot spotok, amelyek felerősítik a radikális iszlám elkötelezettjeinek nézeteit, és így további rabokat győznek meg arról, hogy szabadulásuk után terrortámadásokat hajtsanak végre Franciaországban. A börtönökben a bűnözők között megsokszorozódik azoknak a száma, akik a későbbiekben csatlakoznak az Iszlám Államhoz, éppen ezért már a legelején szükséges a potenciális terroristák elkülönítése.

Erősíteni kell a titkosszolgálatok tevékenységét a börtönökben. Sarkozy úgy véli, hogy állandó jelleggel mikrofonokat kellene elhelyezni a börtönökben és a megfelelő eszközökkel le kellene hallgatni az országban tevékenykedő radikális iszlamista csoportokat. Sarkozy szerint a börtönőröket az igazságügyi minisztériumból át kell igazolni a belügyminisztérium kötelékébe, hiszen az őrök biztonsági szolgálatot teljesítenek. A terrorszervezet bátorítja az offenzív cselekedeteket, a radikális iszlamisták sokszor bosszúként tekintenek egy-egy terrortámadásra. A lehallgatás azért szükséges, hogy a fogvatartottak ne léphessenek kapcsolatba az Iszlám Állammal, illetve egymás között is lehetetlenné váljon a stratégiaalkotás.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Negue
2016. június 18. 00:05
Ejnye, ejnye. Aztán mi lesz a személyiség jogokkal? Még a végén az is megtörténhet szegény elítéltekkel (mint a norvég tömeggyilkos esetében), hogy eléggé el nem ítélhető módon langymeleg kávét kapnak, MŰANYAG(!) POHÁRBAN! Még belegondolni is rossz, ennyi kegyetlenségbe!
Morgen
2016. június 17. 16:13
Nem egy hülyeség. De: Franciaországnak már úgyis mindegy. Maga alá temeti a "demokrácia".
KannibálTatárÚr
2016. június 17. 12:26
Azt hiszem, sokkal hasznosabb lenne a politikusok pofájába mikrofonokat helyezni. Nagyobb bűnözők felett lenne ellenőrzésünk.
szemlelo
2016. június 17. 11:54
Bármennyire is abszurd, a probléma létezik. A francia tévé mutattta be pár évvel ezelőtt egy többszörös gyilkos esetét, akit a francia börtönből bizonyíték hiányában kiengedtek. Később Belgiumban elkapták és a belga börtönben lehallgatott dumája alapján (egy fogolynak álcázott tégla segítségével) a francia gyilkosságokat is rá lehetett bizonyítani. A riporter kérdésére, hogy miért nem próbálkoztak ezzel már a francia börtönben is a rendőr azt válaszolta, hogy Belgiumban megengedettek olyan nyomozási módszerek, amelyen Franciaországban tilosak. És így akarnak terroristákat fogni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!